September 20, 2018

OBJAVLJEN SNIMAK NADZORNE KAMERE: Hrvatski vatrogasci oduševili svijet /VIDEO/

OBJAVLJEN SNIMAK NADZORNE KAMERE: Hrvatski vatrogasci oduševili svijet /VIDEO/

Hrvatska je u finalu Svjetskog prvenstva. Prevalili su težak put počevši od grupne faze, preko Argentine i dvije penal serije, najprije sa Dancima a potom sa Rusima.

Iako je gotovo svaka utakmica “kockastih” izgledala kao triler, detalj iz četvrtfinala tokom izvođenja penala u kome glavnu ulogu igraju hrvatski vatrogasci – najlakše je opisati onom “družba je družba a služba je služba”.

Facebook stranica “Vatrogasna postojba Zagreb” izbacila je video na kome desetorica vatrogasaca prate penale između Hrvatske i Rusije. U trenutku kada se Ivan Rakitić sprema da izvede posljednji penal i pošalje svoju reprezentaciju u polufinale – oglašava se sirena i svi zaposleni su za pet sekundi spremni za pokret. Svi do jednog.

Možda se ovo čini kao najobičniji dan na poslu, ali koliko bi samo nas sačekalo tih desetak sekundi dok Rakitić ne izvede penal?

Video je pogledalo više od milion ljudi, a kada ga vi pogledate shvatićete zašto.

Momci iz vatrogasne službe su oduševili region, pa i svijet, i u opisu videa napisali:

“Vatreni danas igraju za finale SP. Mi nismo vatreni, ali bavimo se vatrom. Oprezno kod upotrebe baklji i pirotehnike, da i mi (konačno) možemo gledati vatrene”.

Hrvatska je, kao što već znate, osvjetalala obraz kako vatrogascima tako i pekarima, ljekarima i apotekarima. I pored toga što u polufinalu nisi bili izraziti favoriti protiv Engleza koji su morali da opravdaju viral “It’s coming home”, profesionalizam i posvećenost ih je odveo u borbu za trofej.

(Noizz.rs)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.