September 24, 2018

Oblačno sa slabom kišom, temperatura do 20 stepeni

Oblačno sa slabom kišom, temperatura do 20 stepeni

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom, uglavnom u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Tokom dana, kiša se očekuje ponegdje i u centralnim djelovima. U noći na petak jače padavine se očekuju sa zapada. Vjetar slab do umjeren zapadnog i jugozapadnog smjera, a sjevernim područjima slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka između 2 i 7, na jugu zemlje od 7 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu do 20 stepeni.

Petak – u Bosni i Hercegovini oblačno sa jačom kišom. Obilnije padavine očekuju se u Krajini i zapadnim područjima Bosne. Padavine će prelaziti sa zapada prema istoku zemlje i do kraja dana se očekuje prestanak padavina u cijeloj zemlji. Vjetar slab, prije podne južnog i jugozapadnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar u skretanju na sjeverni smjera. Jutarnja temperatura zraka između 4 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15, na jugu zemlje do 17.

Subota – u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne pljuskovi se očekuje u Hercegovini i ponegdje u centralnim djelovima. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 3 i 8, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 18, na jugu zemlje od 18 do 23

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.