Februar 21, 2020

OBMANA? U BiH najavljeno pojeftinjenje poziva svih mobilnih mreža, a evo koliko u stvarnosti to iznosi….

Regulatorna agencija za komunikacije /RAK/ BiH dala je saglasnost “Telekomu Srpske”,”Hrvatskim telekomunikacijama” i  “BH telekomu” da od 1. januara smanje cijene poziva prema brojevima mobilnih mreža drugih operatera u BiH kao i da terminiraju nacionalne pozive u mobilne mreže.

Ovih dana mnogi su preneli vest da BiH operateri smanjuju cene poziva u mobilnoj mreži.

Uvidom u novi cenovnik primećujemo da su navodna pojeftinjenja “kozmetičke prirode” a evo koliko ona iznose ako ste u opšte deo neke od ovih tarifa:

“Telekom Srpske”

Fiksni prema mobilnim ostale mreže sa 0,25 KM po minutu na 0,243 KM po minutu bez PDV, što znači da je pojeftinjenje manje od 1 feninga po minuti ili taćnije 0.7 feninga.

“BH Telekom”

Za korisnike paketa “Bizfon 30”, “ISDN BRA fon osam” i “ISDN BRA bizfon 20 BH Telekom je snizio pozive prema drugim mrežama smanjio sa 0,25 KM po minutu na 0,243 KM po minutu bez PDV što znači da je i ovde pojeftinjenje manje od 1 feninga po minuti ili taćnije 0.7 feninga. .

Za korisnike tarifnih paketa “BH telekoma” – “Bizfon 50”, “ISDN BRA fon 23” i “ISDN BRA bizfon 50” cene su smanjene sa 0,225 KM po minutu na 0,219 KM po minutu bez PDV što znači da je  ovde pojeftinjenje još manje  ili taćnije 0.6 feninga.

 “Hrvatske telekomunikacije”

Za privatne korisnike “Osnovnog tarifnog modela”, “Bejzik”, “Super 50”, “Super 50 plus”, “Biznis”, “Biznis pro”, “Houmboks bejzik”, “Houmboks”, “Houmboks super”, te za pripejd usluge i javne telefonske govornice cijena poziva prema drugim mobilnim mrežama u BiH smanjuje se sa 0,25 KM po minutu na 0,236 KM po minutu bez PDV-a,  a što je i najveće smanjenje od 1,4 feninga.

Za poslovne korisnike “Osnovnog tarifnog modela”, “Super 50”, “Super 50 plus”, “Biznis”, “Biznis pro”, “Ofisboks bejzik”, “Ofisboks” cijena poziva prema drugim mobilnim mrežama u BiH smanjuje se sa 0,25 KM po minutu na 0,236 KM po minutu bez PDV a što je takođe smanjenje od 1.4 feninga, što je takođe i u Net fon paketu slučaj.

Naše čitaoce najviše interesuje verovatno Mtel a tu je sniženje ono koje se i najmanje koristi,fiksni mobilni tako da neće ni osetiti ovo “pojeftinjenje”!

Toliko o pojeftinjenjima i za nešto ozbiljnije moraćemo sačekati da u BiH se pojavi četvrti operater.

semberske.com

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.