Obratite pažnju kakvo voće kupujete! Pogledajte šta znače brojevi na njihovim etiketama.

Obratite pažnju kakvo voće kupujete! Pogledajte šta znače brojevi na njihovim etiketama.

To je vrlo važno provjeriti kada voće kupujemo jer živimo u takvim vremenima da smo okruženi proizvodima koji su umjetno stvoreni i ispunjeni su toksinima koji mogu naškoditi našem zdravlju. Kada kupite voće, sigurno ste primjetili da neki imaju oznaku na njima, a najmanje jednom, sigurno ste se pitali šta oni znače.

Ovaj članak će vam to otkriti.

Ako oznaka na etiketi ploda ima 4 znamenke i počinje s brojem 3 ili 4, onda to pokazuje da je voće proizvedeno kroz intenzivan uzgoj od druge polovine dvadesetog stoljeća. To također znači da ćete sigurno imati voće tretirano umjetnim gnojivom.

Osim toga, ako je proizvod koji namjeravate kupiti ima 5 brojeva, počevši s brojem 8, to znači da je genetski modificirani. Takvu kupovinu izbjeći ! Osim toga, ako proizvod ima 5 mjesta na etiketi, počevši s brojem 9 pokazuje da je proizvod je razvijen na tradicionalan način, kao što se radi u poljoprivredi hiljadama godina.

To ukazuje na to da je plod bez gnojiva i pesticida i organski. Bez sumnje, ovo mora biti vaš izbor, jer su oni najbolji. Imajući to u vidu, budite oprezni kada kupujete voće.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.