Decembar 14, 2019

Obrezani i neobrezani – mitovi i razlike

Obrezani i neobrezani – mitovi i razlike

Obrezivanje je  poznato kao medicinski zahvat kojim se s vrha penisa uklanja višak kožice (prepucij).

Osim iz higijenskih razloga, obrezivanje je religijski običaj u Judaizmu i Islamu kojim se podvrgavaju dječaci. U nekim državama, recimo u SAD, obrezivanje je uobičajeno, bez obzira na pripadnost religiji, a zagovornici ističu prednosti, prvenstveno higijenske i estetske, za obrezane muškarce.

Ima li razlike kod seksa

Mnogi tvrde da obrezani muškarci kasnije ejakuliraju. Argument je da je glavić – nakon što se oslobodi – manje osjetljiv. Dakle, penis obrezanih muškaraca „vremenom očvrsne“. Međutim, nema naučnih dokaza za takvo što. Zapravo, istina je potpuno drugačija: većina muškaraca ne primijeti razliku u seksualnom životu nakon obrezivanja. Jedina razlika je optičke prirode, piše 24sata.hr.

Suženje kožice – razlog za obrezivanje

Kao što smo rekli u uvodu, za obrezivanje postoje kulturološki ili medicinski razlozi. Ako muškarac pati od suženja kožice, seks – pa čak i mokrenje – mogu za njega biti bolni, stoga je obrezivanje potrebno iz medicinskih razloga.

Je li obrezani penis doista „čistiji“? 

Higijena se najčešće navodi kao razlog za obrezivanje. Pošto nema više kožice, ne mogu se sakupljati bakterije ispod nje. Ali kada su polne bolesti u pitanju, nije dokazano da ih obrezani muškarci manje prenose, piše 24sata.hr.

I za obrezane muškarce, pranje, higijena i zaštita  su jednako važni.

/24sata.hr/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.