Septembar 23, 2020

Od nedjelje veliki pad temperature!

Od nedjelje veliki pad temperature!

Od nedjelje, 26. augusta u Bosni i Hercegovini se očekuje veća promjena vremena.

Prema podacima Federalnog hidrometerološkog zavoda BiH osim kiše, prognozira se prodor hladnog vazduha sa sjevera koji će usloviti pad temperatura zraka i do 10°C.

Vremenske prilike do kraja sedmice

U srijedu, 22. avgusta u BiH prije podne će preovladavati sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne će biti magle i niske oblačnosti. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33°C, na jugu zemlje do 35°C.

U četvrtak, 23. avgusta u BiH će prije podne preovladavati sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Usljed razvoja konvektivne oblačnosti od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33°C, na jugu zemlje do 35°C.

U petak, 24. avgusta u BiH sunčanije prije podne. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske oblačnosti. Usljed razvoja konvektivne oblačnosti od sredine dana prema večernjim satima prognoziraju se lokalni pljuskovi i grmljavina u Bosni i istočnim i sjevernim područjima Hercegovine. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura većinom između 27 i 33°C, na jugu zemlje do 35°C.

U subotu, 25. avgusta u Bosni umjereno do pretežno oblačno sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčanije prije podne. Vjetar u većem dijelu zemlje umjerene jačine jugozapadnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar slab istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C.

/nezavisne/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.