Od sada na internetu možete da aminujete i to na društvenoj mreži Srpske pravoslavne crkve

Od sada na internetu možete da aminujete i to na društvenoj mreži Srpske pravoslavne crkve

Tehnološki slična Fejsbuku i Tviteru, po sadržaju odgovarajuća svom nazivu – za nekoliko dana okupila je 2.000 ljudi i laika i sveštenih lica. Da biste joj pristupili, ne morate biti pravoslavac, ali morate biti pristojni.

Umesto lajka – amin. Umesto muzičkih hitova – crkvene pesme. Umesto novinskih naslova – citati iz Biblije. I Srpska pravoslavna crkva ima svoju društvenu mrežu. Ne toliko masovnu kao Fejsbuk i Tviter, ali, kažu njeni osnivači, članovi Misionarskog odeljenja SPC-a, neophodnu.

“Smatramo da je misionarenje na internetu i te kako efikasno, i te kako donosi plodove, a biti slep i nem na tom prostoru ne donosi ništa dobro”, kaže veroučitelj i osnivač mreže Crkva.net Aleksandar Milojkov.

Stevan Jovanović, veroučitelj i član Misionarskog odeljenja SPC-a dodaje da na tom internet prostoru ima toliko informacija, da ako ne budu oni “sejali na način na koji se seje – sejaće neko drugi”. A osnivači su zamislili – sejaće se po modelu Fejsbuka i Tvitera. Dakle, na sajtu Crkva.net napravite svoj profil i onda pišete, objavljujete i na crkveni način kažete da li vam se nešto dopada. Mreži je već pristupilo 2.000 ljudi.

“Umesto lajka imate ono čuveno amin, hteli smo da budemo originalni”, dodaje Milojkov.

“U duhu jevanđeoskom, da kažem – ko ima uši neka čuje, a ko ima internet neka se konektuje – dobrodošli na Crkva.net i lajk za crkvu, zaključuje Milojkov.

Izvor:021.rs

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.