December 11, 2018

Osuđeni falsifikator će biti direktor škole u Bijeljini?

Osuđeni falsifikator će biti direktor škole u Bijeljini?

Dejan Vuković iz Bijeljine, kome je imenovanje na mjesto direktora osnovne škole propalo nakon što su mediji objavili da je osuđivan, ponovo pokušava da se dočepa direktorske fotelje.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u aprilu prošle godine dalo je saglasnost za Vukovićevo imenovanje za direktora Osnovne škole „Sveti Sava“ u Crnjelovu kod Bijeljine, iako je on osuđen na zatvorsku kaznu zbog izrade, nabavljanja, posredovanja, prodaje i davanja sredstava za falsifikovanje isprava. Nakon pritiska javnosti ova odluka je povučena, ali Vuković sada pokušava da sjedne u fotelju direktora Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Bijeljini.

Vuković je dobio svih sedam glasova članova školskog odbora u izboru za direktora, a mnogi smatraju da je to djelo novog predsjenika GO SNSD Bijeljina Nedeljka Ćorića.

Konkurs za izbor i imenovanje direktora raspisan je tako da se od kandidata ne traži da sami predaju uvjerenje o nekažnjavanju, što izgleda kao jasno ciljano da to treba da bude upravo kažnjavani, ni manje ni više, nego baš neko ko se bavi falsifikovanjem i ko treba da bude primjer djeci!? Kavog li apsurda za obrazovanje i mlade naraštaje!?

Time je omogućeno da se Vuković proglasi najboljim kandidatom, uz očekivanje da će i nova saglasnost Ministarstva doći bez velike pompe.

Na potezu je Dane Malešević.

Izvori: Frontal.rs/Blic/BN televizija

About The Author

Related posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.