Osuđeni Obrenovčani koji su zaklali psa, pa to objavili na Facebooku

Osuđeni Obrenovčani koji su zaklali psa, pa to objavili na Facebooku

Marko Đurđević iz Obrenovca i Katarina Popović iz Zemuna osuđeni su danas u Osnovnom sudu u Obrenovcu na zatvorske kazne jer su u decembru prošle godine zaklali psa i sve to snimili kamerom, pa preko društvene mreže Facebook uživo preneli ritual klanja nesrećne životinje.

Poslije izricanja presude Katarina i Marko upućeni su na izdržavanje zatvorske kazne. Kako Pinkprenosi, mladić je dobio 9, a djevojka 7 mjeseci zatvora.

Na ovu presudu obje strane imaju pravo žalbe, a odbrana će tražiti da im se ta ukupna kazna smanji na 12 mjeseci zatvora, i zbog dobrog vladanja.

U odsluženje kazne ući će i period koji su oni već proveli u pritvoru.

Podsjetimo, Katarina Popović (34) i Marko Đurđević (21) su krajem prošle godine snimali i preko Facebook grupe prenosili užasan ritual klanja psa, a oni su u pritvoru skoro četiri mjeseca.

Inače, sumnja se da su mladić i djevojka pripadnici zloglasne sekte “Crna ruža”.

Počinioci su vrlo brzo i uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično djelo ubijanja i zlostavljanja životinja, a tada im je određen pritvor od 30 dana, koji je potom produžavan.

Protiv njih je ranije Osnovno tužilaštvo u Obrenovcu podiglo optužnicu, a slučaj je prebačen na Osnovni sud.

Podsjetimo, na prethodnom suđenju svjedočili su policajci koji su bili dežurni na dan njihovog hapšenja, kao i direktorka škole na kojoj su ispisani grafiti “kefo zote”.

/nezavisne/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.