October 20, 2018

Otac koji je pucao na roditelje dečaka koji mu je silovao dete: “Meni zatvor, a sinu košmar za ceo život”

Otac koji je pucao na roditelje dečaka koji mu je silovao dete: “Meni zatvor, a sinu košmar za ceo život”

Zoran Grujić, čije je dete napastvovano na Novom Beogradu. On i ne zna šta mu se dogodilo, sklonili smo ga na sigurno

Da podsetimo, šestogodišnjeg dečaka pre nedelju dana na Novom Beogradu navodno je verbalno, fizički i seksualno maltretirao L. J. (11). Incident se dogodio u parku u Bulevaru maršala Tolbuhina gde mališan živi, kada ga je L. J. napao i naneo mu posekotine po licu i povrede na anusu.

Stariji dečak, za koga uznemireni otac tvrdi da se nikada ranije nije igrao sa njegovim sinom, ali da se, iz nekog razloga, uvek družio samo sa mlađom decom, u obližnjem šumarku skinuo je gaćice mlađem. Komšinica, koja je čula plač i viku, potrčala je za njima i izvukla ih iz žbuna, nakon čega je L. J. otrčao kući.

– Kada su mi komšije rekle šta se dogodilo, odmah sam izleteo napolje da potražim to dete i njegove roditelje – kaže Zoran. – Saznao sam ubrzo da stanuju u obližnjoj zgradi i popeo sam se kod njih u stan. Primile su me dečakova majka i baka, dok otac nije bio tu. Razgovor je bio civilizovan, dok se nije pojavio i dečakov otac, koji mi je rekao da sina “odvedem u Mek”. Počeli smo da se svađamo, a on je na komodu spustio torbicu, podrugljivo mi govoreći da ćemo sad “svi da završimo u novinama”.

Komšije u parku u kojem se desio incident

Posle žučne rasprave, priseća se Zoran, ustao  je, i krenuo prema vratima.

– Zapanjila me je njihova neosetljivost na ono što je moj sin preživeo – priča nesrećni otac, koji je zamolio da ne objavljujemo njegovu, niti fotografije članova porodice. – Ni na koji način nisu pokazali kajanje ili da osuđuju postupak svog sina. To me je najviše dotuklo, pa mi je u trenutku pao mrak na oči. Odlazeći, ugledao sam pištolj koji je bio pored torbice na komodi. Taj čovek ga je spustio ulazeći u stan, ili je već bio tu. Ispalio sam im dva metka u noge, ne želeći da ih ubijem. Štaviše, ženu nisam ni gađao, verovatno je pogodio rikošetirani metak. Starica je već izvela dečaka u drugu sobu, tako da su tvrdnje da sam gađao i nju potpuni nonsens.

Zoran je tada istrčao iz stana i otišao kod prijatelja. Sutradan se predao policiji.

– Hteo sam da se predam isto veče, ali nisam bio u stanju da razmišljam ispravno. Popio sam lekove za smirenje, nisam znao šta se desilo – priča Zoran. – Dva dana sam proveo u pritvoru, očekujući da će me odmah sprovesti u Centralni zatvor.

Kako Zoran ističe, nekoliko dana posle nemilog događaja, dečak je često zamišljen, ali igra se sa drugom decom i razgovara sa roditeljima.

– Moj sin ne zna šta mu se dogodilo, niti šta sam ja uradio – priča Zoran. – Sklonili smo ga na sigurno na neko vreme, a, po preporuci psihologa, ne razgovaramo sa njim o subotnjim dešavanjima. Ne želimo da ga dodatno traumiramo. Ja očekujem dalji razvoj sudskog postupka, a ono što je izvesno jeste da ću se, kada dođe do epiloga, priključiti nekom od udruženja za zaštitu dece.

Grujić pozvao “Novosti” da podeli muku

IZAZIVANjE OPŠTE OPASNOSTI

ZORANU Grujiću se na teret stavljaju izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno posedovanje i korišćenje oružja, ali mu nije određen pritvor. Izrečena mu je samo mera zabrane prilaska, sastajanja i komuniciranja sa svedocima.

Ukoliko se utvrdi i eventualna krivica 11-godišnjeg dečaka, on ne može biti procesuiran jer ima manje od 14 godina, a krivicu za nemili događaj, eventualno, može poneti roditelj dečaka, kome se na teret može staviti krivično delo zapuštanja maloletnog deteta ili delo vezano za oružje.

/novosti/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.