Januar 17, 2020

Otvoreni “Dani harmonike” u Ugljeviku

Otvoreni “Dani harmonike” u Ugljeviku

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović svečano je večeras otvorila 11. međunarodni festival “Dani harmonike” u Ugljeviku, istakavši da je zadovoljstvo biti pokrovitelj manifestacije u kojoj svijet govori istim jezikom – jezikom muzike. 
Cvijanovićeva je istakla da je ovo prilika da se pokaže domaći kulturni proizvod, te najavila nastavak dobre saradnje s ciljem da Republika Srpska bude mjesto u koje se rado dolazi. Prije festivala sastala se i sa rukovodstvom ugljevičke opštine.

Za dobrobit građana mora da postoji jaka veza između republičke i opštinske vlasti koja obezbjeđuje dalji razvoj ove i svake opštine u Republici Srpskoj izjavila je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović prilikom posjete Ugljeviku. Na sastanku sa načelnikom opštine Ugljevik je bilo riječi o različitim potrebama ove lokalne zajednice i projektima koji su realizovani ili će biti realizovani na dobrobit građana. 

Cvijanovićeva je nakod sastanka otvorila 11.Međunarodni festival “Dani harmonike”, čiji je i pokrovitelj.

Organizator Festivala Slaviša Perić uručio je Cvijanovićevoj zahvalnicu za podršku i afirmaciju mladih.

Perić je ukazao na značaj manifestacije za promovisanje harmonike u Evropi, navodeći da ovaj skup mnogi stručnjaci svrstavaju u festival svjetskog ranga.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je na otvaranju Festivala da su “Dani harmonike” najznačajnija kulturna manifestacija za ovu opštinu po kojoj su Ugljevik, ali i Republika Srpska, postali prepoznatljivi u Evropi i svijetu.

Jedanaesti međunarodni festival “Dani harmonike” u Ugljeviku, koji traje do 16. aprila, biće smotra svjetskih virtuoza na harmonici.

Festival “Dani harmonike” u Ugljeviku traje od 12. do 16. aprila ,a u takmičarskom dijelu programa, osim takmičara iz Republike Srpske, festival će ugostiti učesnike iz 16 zemalja.

Najveći umjetnik na harmonici današnjice Jurij Šiškin, ukrajinski umjetnik Vladimir Murza samo su neka od imena koja će se pojaviti na festivalu. Prvi put ove godine učesnik festivala je Mirko Patarini iz Italije, predsjednik Svjetske asocijacije akordeonista.

Organizatori “Dana harmonike” su Udruženje umjetnika “Artist”, Muzička škola “Кornelije Stanković” i Centar lepih umetnosti Jovana Кolundžije “Guarnerius”, a pokrovitelj je predsjednik Republike Srpske.

BN TV 

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.