September 24, 2018

Ovih deset priča dokazaće vam da je Tom Hanks potpuno drugačiji od drugih u Hollywoodu

Ovih deset priča dokazaće vam da je Tom Hanks potpuno drugačiji od drugih u Hollywoodu

GOTOVO da ne prođe sedmica, a da mediji ne objave vijest o još jednoj zvijezdi koja je nekog seksualno uznemiravala, zlostavljala ili silovala. U ovom trenutku već se polagano pribojavate koji će od vaših omiljenih glumaca završiti na naslovnici i izgubiti vaše poštovanje.

Upravo zato u ovim se trenucima treba uhvatiti za one rijetke dobričine u čijoj dugogodišnjoj karijeri gotovo da nema mrlje. Jedan od njih bez ikakve je sumnje omiljeni holivudski glumac, redatelj i producent Tom Hanks.

Bez obzira na to radilo se o kolegama, fanovima ili ljudima koje je slučajno susreo, Tom Hanks je jedan od rijetkih osoba o kojima se nikada ne piše loše. U nadi da će tako i ostati, skupili smo deset priča koje dokazuju da je Hanks najveća dobričina u Hollywoodu.

1. Razveselio svoju najveću obožavateljicu

Hanks je 2013. sreo jednu od svojih najvećih obožavateljica. Radilo se Sari Moreeti, autističnoj djevojci koja je godinama skupljala sve vezano za slavnog glumca. Svoje je slike, članke iz novina i bilo kakve vijesti povezane s Hanskom uredno kompilirala u spomenar. Hanks ju je upoznao tijekom svoje brodvejske predstave “Lucky Guy” i ne samo da se s njom družio već su zajedno prolistali njezin spomenar, a glumac je bio toliko oduševljen da joj je rekao: “Sarah, ovo je sjajno. Znaš, čak ni moja mama nema nešto ovakvo”.

2. Vratio novac ljudima kojima se nije svidio njegov film

Nakon što se pojavio u komediji “Larry Crowne”, mnogi su se složili da se ne radi o njegovom najboljem filmu. Iako g je režirao i producirao, “Larry Crowne” jednostavno nije bio posebno dobar film. Kritičari su ga popljuvali, a loše je prošao i na blagajnama.

Nakon što je na jednoj benzinskoj stanici susreo par gledatelja, oni su mu dali do znanja da im se film nije svidio. Hanks je rekao: “Žao mi da ste razočarani. Što kažete na to da vam vratim novac koji ste potrošili na karte?”. Par je pristao, a Hanks im je iskeširao 25 dolara.

3. Prijateljstvo s taksistom

Hanks je poznat po tome da je uvijek pristojan s gomilom fanova koji mu svakodnevno prilaze, a na stranici Mean Stars (na kojoj fanovi objavljuju iskustva s poznatim njuškama koje su sreli), Tom Hanks ima 100% pozitivnih ocjena. A uzmemo li u obzir na to da na internetu nitko nije dovoljno dobar, to je velik uspjeh.

Uglavnom, u listopadu 2014. Hanks je upoznao jednog njujorškog taksista koji mu se, kada ga je prepoznao, izderao u lice: “Wilson!” (citat iz filma “Cast Away”). Hanksa je to zabavilo, opalili su jednu zajedničku fotku i to je bilo to. Tako je barem mislio taksist.

U narednim tjednima sretao je neke Hanksove prijatelje i poznanike i svaki bi im puta rekao da ga pozdrave. Sve dok jednog dana nije stigla poruka jednog od njih u kojoj je pisalo da ga je Hanks pozvao na premijeru svoje predstave. Taksist je nakon predstave ponovno sreo Hanksa koji mu je viknuo: “Gospodine Ferrari” (tako ga je zvao jer je taksist u trenutku kada su se upoznali nosio kapu i majicu s logom Ferrarija).

Njihova se zajednička fotka proširila internetom.

4. Fotobombardiranje

Prošle godine Hanks je tijekom šetnje parkom slučajno naišao na vjenčani par koji se fotografirao u parku, a umjesto da ih zaobiđe i nastavi dalje, on im je upao na snimanje, čestitao im, slikao se s njima i nakon toga nastavio svojim putem. Njemu je to samo slučajan susret, a njima priča koju neće zaboraviti do kraja života.

5. Hanks i izviđačice

Hanks i njegov sin Truman baš su krenuli u trgovinu pisaćim strojevima kada su spazili skupinu izviđačica koje prodaju kekse. Glumac je odmah kupio četiri kutije i donirao im dodatnih 20 dolara, a zatim im pomogao da prodaju još keksa. Da stvar bude smješnija, izviđačice i njihove majke isprva nisu ni prepoznale Hanksa jer je nosio kapu i naočale, ali čim je progovorio znale su da je riječ o slavnom glumcu.

6. Poziranje sa strancima

Nakon što je u jednom restoranu susreo fana, Hanks je pristao pozirati s njim za nekoliko šaljivih fotki. Iako su mnogi smatrali da su fotografije s pijanim mladićem autentične, Hanks i njegov fan sve su namjestili tako da ispadne kao da glumac sprda pijanog mladića. Fotke su postale viralni hit.

7. Aparati za kavu

Tijekom jednog posjeta Bijeloj kući, Hanks je posjetio sobu za novinare i doznao da tamo ne postoji aparat za kavu. Jedino što su novinari imali bio je automat u hodniku, ali kava je bila očajna. Hanks im je kupio aparat za espresso i ostavio poruku: “Nadam se da će vam ovo 24-satno izvještavanje učiniti ugodnijim. Dodajte vodu, ubacite vrećicu, pritisnite dugme i izvještavajte. Svako dobro. Tom Hanks”.

Šest godina kasnije ponovno je posjetio Bijelu kuću i otkrio da je stari aparat na izdisaju pa im je kupio novi.

8. Studentska iskaznica

Tijekom jedne šetnje parkom, Hanks je pronašao nečiju studentsku iskaznicu. Mogao je nastaviti dalje i ne obazirati se na to, ali odlučio je pomoći. Objavio je fotku na svojem profilu na Twitteru i djevojci rekao da iskaznicu može podići kod njega u uredu. Lauren je od profesora doznala da Hanks ima njezinu iskaznicu, a glumac joj je na kraju iskaznicu poslao poštom.

9. Oklada

Zena Gopal sa svojim se prijateljima kadila da će upravo ona najprije dobiti profesionalnu fotografiju nekog poznatog glumca koje glumci inače potpisuju, a njihov PR šalje fanovima. Zena se odlučila za Hanksa. Poslala mu je pismo u kojem je objasnila situaciju i rekla mu da najviše voli njegov film “That Thing You Do!” te priložila svoju fotku. Nije bila sigurna hoće li Hanks odgovoriti, ali na ničije iznenađenje, Hanks je odgovorio i poslao joj ne samo poruku već i fotografiju koju je sam snimio. Ispričao joj se jer bilo mu je glupo slati profi fotku koju je snimio kad je bio puno mlađi.

10. Aplikacija

Ovo posljednje nije još jedna priča o njegovom dobročinstvu, ali je kul. Naime, njegovi vjerni fanovi vjerojatno znaju koliko je Hanks opčinjen starim pisaćim mašinama, a kao što možete vidjeti na nekim prijašnjim fotkama, svojim fanovima često šalje poruke napisane starim pisaćim strojem. Kako bi s ostalima podijelio svoju strast, dao je napraviti besplatnu aplikaciju za iPad za sve one koji uživaju pisati na pisaćim mašinama. Osim vizualnog dijela, tu su i autentični zvukovi kuckanja, a ako želite stvarno autentično iskustvo, možete isključiti i opciju brisanja.

Izvor: BUKA

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.