Februar 06, 2019

Pacijent iz Bijeljine pretukao cimera

Pacijent iz Bijeljine pretukao cimera

Pacijent Bolnice za hroničnu psihijatriju u Modriči V. V. (39) iz Bijeljine prijavljen je Tužilaštvu zbog sumnje da je u samoodbrani pretukao drugog pacijenta u ovoj ustanovi

Tuča se dogodila krajem juna, kada je jedan pacijent napao dvojicu cimera u ovoj bolnici. On je tada boravio na Akutnom odjeljenju, gdje su bili smješteni i pacijenti na koje je nasrnuo. Prema riječima direktora bolnice Milenka Đukića, on je i ranije pravio incidente.

– Jedno vrijeme se bio smirio, ali mu se stanje pogoršalo. U bunilu je napao dvojicu pacijenata s kojima je dijelio sobu, međutim, oni su uzvratili. Jedan napadnuti pacijent ga je u samoodbrani pretukao – kazao je Đukić.

Objasnio je da zaposleni stalno nadziru ovo odjeljenje, ali da je radnik koji ih je čuvao u vrijeme incidenta morao da izađe zbog intervencije u drugom dijelu bolnice.

– Brzo se vratio i, kada je vidio šta se dešava, uz pomoć drugih radnika, uspio je da ih rastavi. O svemu smo obavijestili policiju, pretučeni pacijent je prebačen u dobojsku bolnicu na Odjeljenje hirurgije, a potom i u Univerzitetski klinički centar RS u Banjoj Luci – rekao je Đukić.

Prema njegovim riječima, povrijeđeni pacijent je nakon nekog vremena iz UKC-a vraćen u modričku bolnicu.

– On se vratio u našu ustanovu i trenutno se oporavlja. Pacijent koji ga je pretukao i dalje je u našoj bolnici, ali nisu u istom odjeljenju – naglasio je Đukić.

/avaz/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.