September 23, 2018

PAKLENI PLAN KOVALA MJESECIMA Otela bebu jer je suprugu SLAGALA DA JE TRUDNA

PAKLENI PLAN KOVALA MJESECIMA Otela bebu jer je suprugu SLAGALA DA JE TRUDNA

Otmičarka bebe od deset dana Merhunisa Dedić (28) iz Visokog više mjeseci je planirala otmicu.

Kako saznaje avaz.ba od izvora bliskog istrazi, ona nije mogla imati djece iako je više puta pokušavala ostati u drugom stanju.

Svom suprugu je slagala da je trudna te je išla na kontrole na GAK, gdje je i upoznala Lejlu Ismajloviski, majku otete bebe.

Više mjeseci se s Lejlom susretala u čekaonici Klinike te je planirala otmicu. Nakon Lejlinog porođaja, deset dana je obilazila zgradu u kojoj živi.

Ona je čak iscenirala da ima porođajne trudove te je lažirala da se porodila na GAK-u, a suprugu je rekla da je beba ostala na Klinici zbog manjih zdravstvenih problema.

Na dan otmice kazala je suprugu da ide po bebu te se uputila prema Pazariću. Uprkos višemjesečnom planiranju, Merhunisa nije znala u kojem stanu se nalazi porodica Ismajlovski te je pitala jednu komšinicu koja joj je pokazala gdje žive. Sat prije toga pozvala je Lejlu, lažno se predstavivši kao uposlenica GAK-a, te joj kazala da bebu treba donijeti na Kliniku radi dodatnog pregleda.

Tada je pokušala izvesti otmicu, ali to nije bilo moguće, jer je tu bilo previše osoblja.

Vratila se u Pazarić i čekala priliku. Kada je Lejla krenula u Opštinu, maskirana u patronažnu sestru ušla je u stan, zaključala djetetovu tetku Nađu Mehdi u toalet te pobjegla s bebom u iznajmljenom vozilu.

Preko signala mobilnog telefona, putem bazne stanice, OSA ju je locirala u hostelu “Ferijalac”, gdje je i uhapšena.

Predata je u nadležnost Tužilaštva. Takođe, istražitelji su došli do saznanja da se radi o osobi s određenim psihičkim smetnjama, piše avaz.ba.

/srpskainfo/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.