September 24, 2018

Partizan u dramatičnom finišu eliminisan iz FIBA Lige šampiona

Partizan u dramatičnom finišu eliminisan iz FIBA Lige šampiona

Košarkaši Partizana završili su učešće u FIBA Ligi šampiona, pošto su u revanš utakmici u Beogradu izgubili od grčkog PAOK-a sa četiri poena razlike u prvom kolu eliminacione faze

PARTIZAN je zbog zdravstvenih problema, izazvanih još se ne zna zvanično kako, platio jedan ceh u finalu Kupa Radivoja Koraća, a večeras je i drugi, u revanš meču prve runde FIBA Lige šampiona – 78:82. Isporučio ga je Tadas Mekfeden. Američkom plejmejkeru nisu proradile emocije na pominjanje bratstva dva crno-bela kluba, beogradskog i solunskog. Nije mu drhtala ruka nijednog momenta kao Mihajlu Andriću u poslednjim sekundama koji je imao priliku da uvede crno-bele u produžetak. Međutim, odbrana PAOK uspela je krilu Beograđana da „ukrade“ loptu, ujedno i avionsku kartu za Tenerife s kojima će igrati u osimini finala.

Svojski su se domaći navijači trudili da sjajnom atmosferom atmosferom omoguće košarkašima PAOK da se osećaju kao od kuće. Ispunili su tribine do poslednjeg mesta. Navijali su, pevali su pesme obe navijačlke grupacije čiji je ton izgleda više prijao gostima. Svesni da je Partizan desetkovan, da u ekipi nema čak pola tuceta bolesnih, među kojima je i Hečer, koji je u Solunu, sa 27 poena spakovao pobedu za Beograd i nadu da može do osmine finale, pokušali su već na startu da ga bace u nok-daun (18:6).

Ali publika, koja nijednog momenta nije uputila nijedan negativan ton gostima, uspela je da podigne umorne ljubimce. Ubrizgala im je energiju koja je Veličkovića Pota, Birćevića i ostale nagnala na neverovatan sprint od 18:0. Nisu crno-bele saplele ni neke sudijske greške. Ali jeste Mekfeden. Nije se obazirao na huk sa tribina. Kratkim rafalima iza linije za tri poena sve više je „kosio“ želje crno-belih za rezultatskim povratkom.

Međutim kapiten Veličković i Pot, iako vidmno umorni zbog svega šta ih je snašlo u poslednjih nedelju dana, pokazivali su da nema predaje. Nisu „pali“ ni kada je PAOK, na krilima legije stranaca Mekfedena, Klentona i Peinersa odskočio na maksimalnih 24 poena prednosti. Koji minut kasnije i Birčević je, poslednjim atomoma snage krenuo u prsa sa Solnajnima.

Osetila je publika da je vreme za novu pomoć. Podigla je temeraturu na nivo nekadašnje evroligaške, topeći polako prednost gostiju koje je sve više obuzimala nesiguirnost. Nizali su neprecizne šutevi i izgubljhene lopte koje su uglavnom završavane u košu PAOK. Kada je Margaritis 23 sekunde pre kraja promašio oba penala, činilo se da će Partizan imati snage da krene u poslednji juriš. I krenuo je. Ali, PAOK je ipak uspeo da se odbrani.

PARTIZAN 78

PAOK 82

DVORANA: Aleksandar Nikolić. Gledalaca: 7.000. Sudije: Vijator (Francuska), Zaščuk (Ukrajina), Miguel (Španija).

PARTIZAN: Robinson 7 (4-0 za dva, 3-1 za tri, 4sk, 3as), Ratkovica 2, Vrabac 8 (4sk), Tanasković, Veličković 19 (12-6 za dva, 4-0 za tri, 8sk), Majstorović 2, Birčević 11 (7sk), Andrić 11, Pot 11 (6sk, 6as), Gordon, Luković 7 (9sk).

PAOK: Krisikopulos 2, Koniaris, Coklas, Margaritis 12, Mekfeden 26 (2-1 za dva, 10-7 za tri, 7as), Miljenović 2 (4as), Glinijadakis 1, Karamanolis, Sibert 16, Papadopulos, Peniers 15 (6sk), Klenton 8 (10sk)

Po četvrtinama: 16:18, 16:29, 18:17, 28:18.

 

MNOGO POZNATIH UZ CRNO-BELE

OKO terena mnogo poznatih lica. Uz već tradicionalno, bivše košarkaške asove crno-belih Predrag Drobnjaka, Miloša Vujanića, Aleksandra Pavlovića, Vladu Dragutinovića, ekipu Partizana bodrio je gotovo ceo fudbalski kolektiv na čelu sa trenerom Markom Nikolićem. Naravno u počasnoj loži bio je i predsednik košarkaša i NBA as Nikola Peković. Alekandar Džikić, zbog poznatih zdrvatsvenih problema nije mogao da bude na radnom mestu, ali zato su, kao uvek, uz crno-bele su bili njegova majka Mila i brat.

GELZENKIRHEN ISPRED BEOGRADA

NAVIJAČI PAOK su tražili 200 karata. Međutim na tribinama pojavilo ih se oko 130. Svoje prijatelje iz Partizana su obavestili unapred da će ih doći manje, a razlog je bila utakmica šesnaestine finala UEFA Lige Evrope između fudbalera solunskih crno-belih i Šalkea koja igrana sinoć u Gelzenkirhenu.

Izvor: Novosti

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.