September 24, 2018

Pavlović otkazao i drugo punomoćje Tomiću

Pavlović otkazao i drugo punomoćje Tomiću

Osim što mu je otkazao punomoćje u predmetu pred Tužilaštvom BiH, koji se tiče poslovanja “Pavlović banke”, biznismen iz Čikaga, Slobodan Majkl Pavlović, otkazao je advokatu Dušanu Tomiću i ono koje važi za zastupčanje njegove kompanije protiv firme “Final prom”, koja je bila angažovana na izgradnji “Akva sitija” na Drini, potvrdio nam je Tomić.

Prvo punomoćje, kako ističe Tomić, Pavlović mu je otkazao, javno, saopštivši to u centralnom dnevniku RT RS, javljajući se iz Čikaga, a drugo, bez pompe, posle izlaska iz pritvora koju mu je, po zahtevu Tužilaštva BiH, odredio Sud BiH.

“Na Slodobana se, ni za tren, nisam naljutio, jer je reč o čoveku koji je moj prijatelj i u takvoj je situaciji da je, u oba slučaja, morao da mi otkaže punomoćje, ali ne što on to hoće, već što mora što je ogromna razlika”, kaže Tomić.

“Dok sam ga zastupao ja, tri puta smo bili u Tužilaštvu BiH, bio je svedok u predmetu “Pavlović banka” a pošto je iz tog predmeta morao da se ratosilja mene postao je, ne samo osumnjičeni, već i čovek koji je bio u pritvoru, a potom pod merama zabrane Suda BiH. To samo govori o specifičnosti pozicije u kojoj se nalazi i razumem ga i kao čovek i kao advokat”.

Tomić kaže da je u stalnom kontaktu s Pavlovićem, da mu je bio, nedavno, gost na svadbi sinu, i da pričaju na “mnoge teme koje ga tište, gde i te kako uvažava Tomićeva mišljenja i stavove”.

“I u sporu sa “Final promom” bili smo na dobrom putu da dobijemo spor, ali zato, sada, neki ljudi rade, opet, u korist Pavlovićeve štete”, kaže Tomić.

“Teško im pada što sam uspeo da Pavlovića izuzmem od optužbe za nenamensko trošenje novca od kredita za “Akva siti”, zašto se sudi njegovom bivšem direktoru Blagi Blagojeviću.

“Dušebrižnici” Slobodana Pavlovića bi, verovatno, voleli da je on i u tom predmetu na otuženičkoj klupi. Sa Slobodanom sam u dogovoru da i dalje pratim tok njegovim suđenja, pa ću biti u sudnici i 7. septembra kad se sudi u predmetu “Akva siti” i 30. septembra kad bude rešavano o kreditu koji je ta “Pavlovićeva firma” koristila za grad na Drini, koji je gradila firma, bez iskustva u tom poslu, pa nadležni institut iz Sarajeva, nije dao garancije da postrojenja mogu da budu puštena. Takve i slične izvođače “podvode” godinama Pavloviću, koji se, pod stare dane, potuca po sudu, a osetio je i muku zatvorske ćelije.

Izvor:BN televizija

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.