August 04, 2020

PIKSELI UMESTO KIČICE Izložba digitalnih fotografija Radovana Simića iz Bijeljine

PIKSELI UMESTO KIČICE Izložba digitalnih fotografija Radovana Simića iz Bijeljine

Udruženje Kreativna fabrika u okviru projekta DosijeUmetnik predstavlja izložbu digitalnih grafika Radovana Simića.

Otvaranje izložbe je u četvrtak 27. oktobra 2016. u 20h, u Noćnoj galeriji Petak, koja se nalazi u Lominoj ulici br. 14 u Beogradu. Izložba je otvorena do 3. novembra.

Radovan Simić rođen je u Bijeljini (Republika Srpska). Završio je Tehnološki fakultet, a zaposlen je u Vladi RS. Digitalne slike izlaže od 1994. godine. Imao je oko 90 izložbi u regionu i inostranstvu, od Beograda i Sarajeva do Melburna i Los Anđelesa.

Foto: Promo

U svom traganju za novim izrazom prošao je kroz umetnički svet slikanja, umetničke fotografije, skulpture, dizajna … i probao razne tehnike štampanja. Danas stvara u trodimenzionalnim kompjuterskim programima.

Kao digitalni umetnik sve manje koristi ulje i platno a sve više razne forme i piksele kako bi ostvario svoje zamisli. Interaktivan odnos privida i stvarnosti u strukturi slika postupno je i po gradaciji oblikovan. Iluzija stvarnosti se intenzivno suprotstavlja onome što se stvarno vidi.

Foto: Promo

“Ekspanzivne, gotovo eksplozivne apstraktne slike nedefinisanih predmeta i gesta u pokretu, koji se pojavljuju i nestaju u slobodnom ritmu. Dinamična kretnja kao da se oslobodila iz nekog neodređenog centralnog jezgra. Pomalo impresivne i upečatljive, ekstremno šokantne i zbunjujuće, ove slike su pažljivo konstruisane studije krivulja i spirala koje se harmonično šire ispreplićući se međusobno”, napisao je likovni kritičar David Đenovezi o Simićevim delima.

Izvor: Blic

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.