October 16, 2018

Pilić: Novak će se vratiti do Pariza

Pilić: Novak će se vratiti do Pariza

Neće pauzirati šest meseci, Indijan Vels i Majami su verovatno otpisani, očekujem da ga vidim na šljaci. Samo ne treba da žuri – kaže Nikola Pilić

REČI koje su markerom podvučene u Novakovom pismu navijačima posle potvrde o intervenciji na laktu su “mala operacija” i “potpuni oporavak”. Đoković smatra da je na dobrom putu da reši problem koji ga muči već dve godine, ali se ne zaleće sa izjavama o povratku pre prvih procena lekara narednih dana. Njegov nekadašnji trener Nikola Pilić, sa kojim je stalno na vezi, veruje da neće uslediti još jedna šestomesečna pauza.

– Mislim da može da se vrati do Pariza, iako s takvom povredom ne treba žuriti. Indijan Vels i Majami su verovatno već otpisani, ali šljaka je dobra podloga za povratak, jer je pritisak na ruku tad manji. Bitno je da ta kost zaraste – kaže Pilić za “Novosti”.

Njegov učenik je probao da izbegne odlazak pod nož, ali na kraju nije imao izbora. Ostaje dilema da li je odmah posle Vimbldona trebalo da odradi zahvat.

– To se nikad ne zna. Mislio je da će se oporaviti ako ne igra šest meseci. Vidite da je i Marej pokušao isto. Kod obojice su se opet pojavili bolovi, s tim što je Novaku još teže, jer nema gore povrede u tenisu od lakta. Bol u tom delu ruke mnogo smeta u igri.

Endi je otkazao Melburn zbog operacije kuka, dok je naš teniser stavio lakat na test.

– Očigledno da nije izdržao i Novak sada zna da ne sme na teren dok se ne oporavi u potpunosti. Ali, čim bol prestane pod najvećim opterećenjem, znaće da je spreman za povratak. Samo ne treba da žuri, kako se stvari ne bi pogoršale.

U konkurenciji velike četvorke-petorke više nema igrača koji nisu operisani.

– To samo govori kakva je konkurencija, koliko je sve teže igrati. Ogroman novac se vrti, nema više laganog meča ni u prvom kolu.

Može li Novak sa svojim prirodnim metodama lečenja da opstane u teniskoj mašineriji…

– Razbijao ih je godinama, sa tim jelovnikom, sa što manje lekova, bez operacija. Što ne bi opet – zaključuje Pilić.

BRANI 2.290 BODOVA
Novak Đoković (13) – 2.470 bodova
Akapulko, četvrtfinale 90
Indijan Vels, osmina finala 90
Monte Karlo, četvrtfinale – 180
Madrid, polufinale – 360
Rim, finale – 600
Rolan Garos, četvrtfinale – 360
Istborn, titula – 250
Vimbldon, četvrtfinale – 360
Ukupno – 2.290

Izvor: Novosti

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.