September 24, 2018

Pobjeda rukometaša nad Rusima u senci incidenta, fotoreporteri napustili halu

Pobjeda rukometaša nad Rusima u senci incidenta, fotoreporteri napustili halu

Rukometna reprezentacija Srbije savladala je selekciju Rusije sa 28:23 (16:11) u prijateljskoj utakmici u okviru EHF nedelje, ali je senku na pobedu bacio incident uoči utakmice na Banjici.

Naime, fotoreporteri su samo radili svoj posao i hteli su po dogovoru da fotografišu ceo naš nacionalni tim nakon intoniranja himne “Bože pravde”, što je inače običaj.

Upravo to je izazvalo revolt Nenada Antića, sekretara rukometne reprezentacije Srbije, i došlo je do gužve, jer je time “narušen” protokol.

Tako je fotoreporterima, uz brojne uvrede i psovke od strane pomenutog gospodina, onemogućen rad i oni su napustili halu kako bi se situacija smirila, a utakmica nesmetano odigrala.

Na dobru partiju “orlova” selektora Dejana Perića je time bačena senka, u prvoj od dve provere pred baraž mečeve sa Mađarskom za odlazak na Svetsko prvenstvo koje će biti naredne godine u Francuskoj.

Bio je primetan napredak u igri u odnosu na debakl na Evropskom prvenstvu, naši igrači su imali i plus sedam (19:12), a na kraju su slavili sa 28:23.

Perić je gotovo svima dao šansu i zbog toga je pad u igri bio neminovan, pa se to i malo odrazilo na rezultat, ali ne i na trijumf.

Najbolji u dresu Srbije bio je Petar Nenadić sa šest golova, pet je postigao Momir Rnić, Darko Đukić je četiri puta zatresao mrežu, a novi kapiten Žarko Šešum i Nemanja Zelenović upisali su po tri pogotka.

Drugu utakmicu sa Rusijom odigraće u subotu od 19 časova u novosadskoj hali “Slana bara”.

Izvor:Blic

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.