September 26, 2018

Političar ucjenjivao fudbalera iz Bijeljine: Pare ili objavljujem tvoje gole fotke!

Političar ucjenjivao fudbalera iz Bijeljine: Pare ili objavljujem tvoje gole fotke!

Fudbaler Mihailo Ristić, koji je inače 1995. godine rođen u Bijeljini, našao se u problemima zbog – golišavih fotografija.

Član Sparte Prag je dugo bio prijatelj sa Nemanjom Markovićem, bivšim predsjednikom mladeži Beograda Nove stranke, međutim do svađe između njih je došlo kada se političar pokušao okoristiti tim prijateljstvom.

Ristiću je pomenuti Marković pokušao iznuditi 5.000 eura, uz to mu prijeteći da će u suprotnom u javnosti objaviti njegove kompromitujuće fotografije koje je slao djevojci, a ona srbijanskom političaru.

Početkom mjeseca Ristić je Markoviću platio 300 eura da ga ovaj pusti na miru, ali kako političar nije odustajao od veće svote, ovaj ga je odlučio prijaviti policiji. Mladom ucjenjivaču je napravljena zasjeda, a kod njega je prilikom hapšenja pronađen mobilni telefon s fotografijama fudbalera, kao i kompletna prepiska.

Kako piše srbijanski „Blic“, nakon što je uhapšen Markoviću je određeno zadržavanje do 48 sati, a on je jučer sproveden na saslušanje u Drugo osnovno tužilaštvo, čiji je tužilac tražio da mu se odredi pritvor do 30 dana kako ne bi utjecao na svjedoke.

Ristić je inače rođen u Bijeljini, a prve fudbalske korake je napravio u Rudaru iz Ugljevika. Već kao klinac je pokazao da posjeduje veliki talenat i 2013. godine je dobio poziv iz Crvene zvezde iz koje je kasnije prešao u Krasnodar, pa u Spartu iz Praga.

Izvor: AVAZ

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.