October 19, 2018

Ponovno suđenje za ubistvo Siniše Glamočanina u Bijeljini

Ponovno suđenje za ubistvo Siniše Glamočanina u Bijeljini

Suđenje Miletu Rosiću za ubistvo Siniše Glamočanina, koje se dogodilo pre dve godine u centru Bijeljine, juče je počelo iznova, pošto je Vrhovni sud RS poništio presudu kojom ga je Okružni sud u Bijeljini osudio na dve godine

Nastavak suđenja zakazan je za 31 avgust.

Rosić je više od dve godine u pritvoru, koji mu je, u međuvremenu, produžen, pa će na suđenje, i dalje, da dolazi iz zatvora.Rosić i pokojni Glamočanin su bili dobri znanci, ali i u sumnjivim poslovima.Zajedničko im je da su obojica iza sebe imali višegodišnje robije zbog ubistava.

Rosić je „uknjižio“ deceniju i po robije zbog ubistava u RS, ali i Nemačkoj. Deo je odrobijao u Nemačkoj a deo u RS.Glamočanin je odslužio dvanaestogodišnju robiju u RS i Srbiji zbog ubistva na jednom beogradskom splavu, kada je dobio metak u oko na koje nikad više nije progledao.

Pre ubistva, koje je, s razlogom, zabrinulo Bijeljince, bili su na slobodi, obojica, jedva dve godine.Kako su se i zašto sukobili, pitanje je na koje tek treba da bude dobijen odgovor tokom ponovljenog suđenja, pošta je prva presuda Okružnog suda u Bijeljini „pala“.

– Jako je važno da se, kroz ovaj predmet, pored ostalog, ustanovi zašto nam mladi ljudi ubijaju jedni druge na ulicama i trgovima, šta su koreni takvog stanja i da li su, zaista, brutalni što tako hoće i žele ili im neko, iz debele hladovine, to komanduje i ukazuje – kaže advokat Dušan Tomić, koji je, od juče, glavni branilac Mileta Rosića.

/novosti/

 

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.