August 09, 2020

Poravnanje ‘Integra inženjeringa’ i ‘Elvaka’

Poravnanje ‘Integra inženjeringa’ i ‘Elvaka’

Banjalučko preduzeće „Integra inženjering“ koje je od bijeljinskog „Elvaka“ potraživalo iznos od 2.498.118 KM, prihvatilo je juče u Okružnom sudu u Bijeljini sudsko poravnanje i vraćanje glavnog duga u dužem vremenskom periodu kroz usluge prerade u četiri proizvodna pogona bijeljinskog „Elvaka“

Srđan Tekić, direktor „Elvaka“ u izjavi za poslovni portal CAPITAL kaže da je za ovo preduzeće sudsko poravnanje izuzetno važno, te da će „Elvako“ upošljavanjem svojih kapaciteta smanjiti svoja dugovanja.

Sudsko poravnanje je postignuto uz dogovor da se tužilačka strana odrekne potraživanja kamate i da svaka strana snosi svoje sudske troškove.

Ipak, tužilačka strana, banjalučki „Integra inženjering“, radi određene vrste obezbjeđenja, zatražilo je da se sudskim poravnanjem tuženi obaveže da priznati iznos duga plati, ukoliko u narednih šest mjeseci ne dođe do sklapanja ugovora o poslovnoj saradnji.

U tom slučaju „Elvako“ bi morao platiti i zatezne kamate,počev od isteka šest mjeseci od dana zaključenja sudskog poravnanja.

Izvor: CAPITAL

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.