Posmrtni ostaci Davida Dragičevića ispraćeni iz Banjaluke

Posmrtni ostaci Davida Dragičevića ispraćeni iz Banjaluke

Uz povike “pravda” i pjesmu Klinac u getu ispraćen je jutros iz Banjaluke kovčeg u kome su posmrtni ostaci Davida Dragičevića, ekshumirani prije dva dana.
Kolona nekoliko auta jutros je oko 10 časova s kovčegom krenula ispred Rebrovačke crkve prema Gradiški. Nije im dozvoljeno da idu kroz centar grada, jer su organizatori dobili obavještenje od policije da ne mogu ići tim putem.

Auto sa kovčegom ispraćeno je uz glasne uzvike “Pravda” i pjemu Klinac u getu, koju je napisao David.

Davidovo tijelo će biti prevezeno u Viner Nojštat u Austriji gdje će sutra biti održana sahrana.

Policiji krivi mediji

Iz Policijske uprave Banjaluka naknadno su demantovali da nisu dozvolili kretanje vozila s kovčegom pokojnog Davida Dragičevića kroz centar grada i zapadni tranzit. 

Oni su pojasnili da nisu određivali ni trasu kretanja, niti je bilo zahtjeva za postupanje policijskih službenika u vezi s tim. 

– Netačni su i nekorektni navodi koji se plasiraju u pojedinim medijima – rekli su portalu Srpskainfo u banjalučkoj policiji.

Podsjetimo, iz grupe Pravda za Davida su rekli da su planirali da s kolonom vozila prođu kroz centar grada, ali da su ih policajci jutros obavijestili da im to nije dozvoljeno i da moraju ići banjalučkim poljem, odnosno istočnim tranzitom.

BN TV

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.