September 21, 2018

Poznat indetitet lica koji je izvršio samoubistvo u PU Banjaluka

Poznat indetitet lica koji je izvršio samoubistvo u PU Banjaluka

U pritvorskoj ćeliji Policijske uprave Banjaluka samoubistvo je izvršio Boško Vučenović (39) iz Banjaluke, koji je u nedjelju uhapšen jer je u Ljubačevu nasrnuo na J. B. i nanio mu tjelesne povrede.

Kako je potvrđeno u policji, Vučenović je pronađen mrtav u 6.20 časova u prostorijama za zadržavanje osoba lišenih slobode u PU Banjaluka, a uviđajem je utvrđeno da je izvršio samoubistvo vješanjem.

U policiji navode da je Vučenović od ranije poznat policiji, te da je uhapšen nakon što je u Ljubačevu pijan nasrnuo na Jelenka B. (49), koji je uvodio stoku u svoju štalu. Tom prilikom ga je udario drvenom letvom po glavi, zbog čega mu je ukazana lekarska pomoć u UKC RS.

– B. V. je lišen slobode nakon prijave da je nanio tjelesne povrede J. B. Prije lišenja slobode B. V. je alkotestiran i utvrđeno je da je imao 2,19 g/kg alkohola u organizmu – rekla je portparol Okružnog javnog tužilaštva Maja Đaković Vidović, dodajući da je naložena obdukcija.

Iz PU Banjaluka je saopšteno da je on u policiji zadržan u skladu sa normativnim aktima.

– Prethodno je provjereno da u prostorije za zadržavanje nije uneseno nijedno sredstvo pogodno za samopovređivanje, međutim i pored preduzetih preventivnih mjera lice je izvršilo samoubistvo koristeći posteljinu, koja je obavezni dio opreme prostorije u skladu sa normativnim aktima koji regulišu ovu oblast – saopštio je PU Banjaluka.

Zasada nije poznato da li će zbog ovog slučaja biti pokrenut disciplinski postupak protiv policijskih službenika, koji su jutros dežurali u prostorijama PU Banjaluka.

(Srpskacafe)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.