September 21, 2018

Poznati prvi finalisti Evrosonga!

Poznati prvi finalisti Evrosonga!

U finalu “Evrosonga” 14. maja, osim „velike petorke“, naći će se i predstavnici Azerbejdžana, Rusije, Holandije, Mađarske, Hrvatske, Austrije, Jermenije, Češke, Kipra i Malte. Crna Gora i Bosna i Hercegovina se nisu plasirale. Srpska predstavnica Sanja Vučić boriće se za plasman u četvrtak.

Novi sistem glasanja

Od ove godine profesionalni žiri i gledaoci iz svake zemlje dodeliće odvojen skup poena od 1 do 8, odnosno 10 i 12. To znači da će najboljih 10 pesama i po mišljenju žirija i 10 po mišljenju gledalaca dobiti poene.

Nakon što gledaoci glasaju putem svojih telefona, slanjem SMS-a ili koristeći zvaničnu aplikaciju, prezenteri glasova iz 42 zemlje učesnice uključiće se u program i saopštiti poene samo petočlanog žirija.

Poene gledalaca saopštiće voditelji takmičenja, počevši od zemlje koja je dobila najmanji broj poena publike, pa sve do zemlje koja je dobila najveći broj glasova, što će dovesti do kulminacije napetosti i uzbuđenja. Za one koji bi želeli da znaju kako je njihova zemlja glasala, svi glasovi – i publike i žirija, biće dostupne posle takmičenja na sajtuEurovision.tv.

Izvor: RTS

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.