Februar 06, 2019

POZORIŠNA FATAMORGANA U BIJELJINI Zašto vam se priviđa /3.čin/

POZORIŠNA FATAMORGANA U BIJELJINI Zašto vam se priviđa /3.čin/

Svima se nekad desi da ga “prevedu žednog preko vode” ali u Bijeljini smo otišli i “level” više! Kolektivna fatamorgana potresa ovih dana Bijeljinu!

Dugo očekivano pozorište koje je prošle godine čak i registrovano, pa i dobilo “deliju” od dva metra za v.d direktora građanima Semberije se samo “pričinilo”.

Da nismo samo usnili pojasnio nam je budžet za 2019. godinu. Celih 5.000 km lokalni iluzionisti su podarili novoj kulturnoj instituciji u našem gradu,verovatno za “razmontiranje” iste.

Javnost,za koju smo mislili da je i nema u “pozorišnoj” Bijeljini,je sudeći prema prvim pa i drugim reakcijama više nego zainteresovana za ovaj primer “fatamorgane” u Semberiji.

Ruku na srce, da će članak iz kulture privući ovoliku pažnju nismo se ni sami nadali pa smo na meraču pregleda proveravali da li nije slučajno u pitanju neki članak iz crne hronike .

Ali džaba vam sve,i vama i nama, crno nam jeste a u hronikama će ova “fatamorgana” ostati upamćena!

I džaba gomila pravnika koji su više puta registrovali isto, džaba i javno obećanje na konferenciji za štampu,džaba i što smo ovih dana trebali dočekati i prvu “predstavu” kako nam je obećano,džaba vam trud Semberci!

Očekivali smo reakciju u zvaničnoj formi na naš tekst a koja je izostala,očekivali smo da će neko reći da lažemo, da petljamo i da promovišemo rušilačke “pozorišne” elemente u Semberiji,ono ništa!

Poučeni iskustvom iz kampanje,lokalni iluzionisti su “pustili” informacije kako treba uposliti pravnike, ekonomiste i slično i kako to puno košta!

Što reče jedan “lafo” budući glumac, “i ginekologa obavezno”, ko će ljubavnice servisirati. Glumce niko ne pominje a i ove koje pominju je još jedno “niđe veze” bacanje prašine u oči građanima i seljacima Semberije!

E došli smo sad na naš naslov iz prva dva čina, “Urbana Semberija i poseljačena Bijeljina”! Pošto smo dobili gomilu pozitivnih komentara,i gomilu uvredljivih komentara a koji se nisu odnosili na “nas”,nego “njih” a koje smo morali brisati radi političke korektnosti, javili su se “botovi” koji su u dobrom starom običaju zamenili teze i našli sebe u geografskom a i duhovnom smislu u “poseljačenoj” Bijeljini . Uključili su se dan dva nakon svih ostalih ali čisto da ostave trag, eto nismo ga uklonili kao što njihov trag u ovom “nedelu” ne možemo takođe ukloniti!

Većina nas ili je sa sela ili ima nekog od roditelja sa sela ili je grad u kom žive prerastao selo koje je pre bilo. Tako “gospodo”, “seljačina” je stanje duha a ne geografskog porekla!

Vratimo se mi “daskama koje život znače” u obumrloj Bijeljini!

Gospodo,pozorište u Bijeljini može biti registrovano isključivo kao profesionalno ili amatersko pozorište! Svako drugo rešenje je isključivo u svrhu obmane građana Semberije i da se “navodno” zadovolji forma! Ako drugi po veličini grad u RS “nije sposoban” da ima profesionalno pozorište, registrujte amatersko! Na žalost, ni amatersko vas ne oslobađa dotiranja iz “vašeg” budžeta, pardon to je ipak još uvek “naš” budžet!

Gospodo, AFERIM!

Mi čekamo!

semberske.com

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.