Februar 06, 2019

Predložen pritvor uhapšenom zbog ubistva policajaca

Predložen pritvor uhapšenom zbog ubistva policajaca

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Srećku Trifkoviću koji je juče priveden zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

“Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, zbog opasnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo i istovremeno da bi boravkom na slobodi osumnjičenog mogli doći do uznemirenja javnosti”, kazala je Azra Bavčić glasnogovornica Tužilaštva KS, navodeći inicijale osumnjičenog.

Srećko Tvrtković (33) sa Pala uhapšen je u juče jer se dovodi u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Trifković je priveden u Tužilaštvo Kantona Sarajevo, što je za federalne medije potvrdila i njegova advokatica Tatjana Savić koja je kazala da je njen klijent već ranije saslušavan, pa da je čak prošao i poligraf, te da joj nije janso zašto je ponovo priveden.

Trifković je priveden na području Republike Srpske, a kako su nam kazali iz MUP-a KS opsežna akcija još uvijek traje.

Policajci Adis Šehović (43) i Davor Vujinović (46) ubijeni su u petak ujutro u sarajevskom naselju Alipašino polje kada su tokom redovne ophodnje naišli na osobe koje su pokušavale da ukradu automobil golf.

Napadač, ili više njih, na njih su bez ikakvog upozorenja pucali iz automatske puške pri čemu je Šehović ubijen na mjestu a Vujinović je usljed teških povreda umro u bolnici.

/nezavisne/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.