October 16, 2018

Preminuo Avicii, jedan od najpoznatijih di-džejeva

Preminuo Avicii, jedan od najpoznatijih di-džejeva

Di-džej Tim Bergling (28), koji je osvojio svijet hit singlovima, pronađen je mrtav u Omanu, piše “Gardijan”.

Tu vijest je saopštio njegov portparol koji je, između ostalog, naveo da su Berglinga, poznatijeg kao Avicii, pronašli u petak u poslijepodnevnim časovima po lokalnom vremenu u Maskatu, prijestonici Omana.

– Sa velikom tugom vas obaviještavamo da je Tim Bergling preminuo. Nađen je mrtav u Maskatu, Omanu 20. aprila u poslijepodnevnim časovima po lokalnom vremenu. Porodica je veoma potresena i molimo sve da poštuju njihovu potrebu za privatnosti u ovim teškim trenucima. Nećemo davati više izjava – naveo je portparol, prenosi Blic.

Mladi umjetnik je prethodne godine objavio nove pjesme, a poznat je po hitovima poput “Levels” i “Wake Me Up”. Četiri godine se nalazio na listi najplaćenijih di-džejeva, časopisa “Forbs”. U tom periodu zaradio je čak 57 miliona dolara.

Inače, Avicii je 2012. učestvovao i na “Egzitu”.

– Užasne vijesti o Avicii, prelijepa duša, strasna i izuzetno talentovana sa još mnogo toga što je trebalo da radi. Moje srce je uz njegovu porodicu. Bog te blagoslovio Tim – naveo je di-džej Kalvin Haris na Tviteru.

Calvin Harris

@CalvinHarris

Devastating news about Avicii, a beautiful soul, passionate and extremely talented with so much more to do. My heart goes out to his family. God bless you Tim x

Avicii se 2016. godine iz zdravstvenih razloga, akutnog pankreatitisa, povukao sa javne scene i nije više nastupao. Vjeruje se da je bolest djelimično izazvana i zbog prekomjernog konzumiranja alkohola, piše “Gardijan” i dodaje da su Berglingu 2014. godine uklonjeni žučna kesa i slijepo crijevo.

Dokumentarac o karijeri popularnog di-džeja “Avicii: Istinite priče”, objavljen je prošle jeseni, a u njemu su prikazani momenti sa posljednje svjetske turneje, pa i zdravstvene tegobe. Između ostalih, u filmu se pojavljuju di-džej Tiesto i Dejvid Geta, kao i muzičari Kris Martin i Najl Rodžers.

– Svi znaju Aviciija, ali malo ljudi poznaje Tima. Mislim da dokumentarac zaista pokazuje njegovu borbu i snagu karaktera – rekao je režiser Levan Tsikurišvili.

/Blic/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.