Novembar 17, 2019

Preminuo novinar i voditelj Milorad Crnjanin

Preminuo novinar i voditelj Milorad Crnjanin

U NOVOM Sadu je u petak od posledica moždanog udara preminuo Milorad Crnjanin, poznati srpski novinar, voditelj i urednik brojnih televizijskih emisija.

Rođen je 1949. godine u Banatskom Plandištu, osnovnu školu je završio u Bočaru, gde mu je otac železničar dobio premeštaj. Gimnaziju je završio u Kikindi, a pred kraj studija književnosti 1972. počinje da radi u Radiju Novi Sad kao novinar i urednik.

Pravio je neke od najslušanijih radio emisija svih vremena u istoriji radio Novog Sada: “Jutarnji program”, “Subotom sa vama”, “Kaži mi, kaži”, “Stare ljubavi” i mnoge druge. U noćnom programu čitao je poeziju tako upečatljivo da su pripadnice nežnijeg pola masovno javljale telefonom u program i posle emisije dolazile do zgrade Radio Novog Sada da ga vide i upoznaju.

Potom je prešao na televiziju i bio je glavni i odgovorni urednik programa za decu i mlade od 1987. godine, pa glavni i odgovorni urednik Trećeg programa RTV NS 1989. godine. Pokretač je i prvi glavni i odgovorni urednik programa “NS plus” Televizije Novi Sad, a od 1995. do 1998. glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa TV NS.

Bio je autor i voditelj kvizova “Halo, dobro veče”, “TV kombinacija”, “Poezija-Ginis” i urednik nedeljnih popodneva. Njegova kultna emisija bila je “Promenada” (TV NS i TV Jesenjin) koja je doživela više od 500 emisija.

Radio je i emisije “Uz šank” (BN televizija, Bijeljina, i na TV Santos, Zrenjanin, Kraljevo, Subotica). Vreme i mesto sahrane pokojnog Milorada Crnjanina biće naknadno saopšteno.

/novosti/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.