December 11, 2018

„Primavera“ ponovo okuplja muzičke umjetnike u Bijeljini

„Primavera“ ponovo okuplja muzičke umjetnike u Bijeljini

 

Treći po redu Internacionalni festival muzike „Primavera“, biće održan od 1. do 4. marta u Etno selu „Stanišići“, najavljeno je iz Udruženje građana „Muzički umjetnici Semberije“ koje organizuje ovu manifestaciju.
Kao i prethodnih godina, Festival je privukao veliku pažnju i interesovanje muzičara iz regiona, a na trećoj „Primaveri“ se očekuje učešće više od 300 mladih umjetnika koji pohađaju osnovne i srednje muzičke škole u Srbiji, Makedoniji, Sloveniji, Hrvatskoj i BiH.
Prema riječima predsjednika „Muzičkih umjetnika Semberije“ Siniše Pajića, pored takmičarskog dijela, u sva tri festivalska dana ljubitelje klasične muzike očekuju koncerti pobjednika Festivala koji će se održavati u večernjim časovima, a ulaz za sva takmičenja i koncerte tokom čitavog festivala je slobodan i otvoren za javnost.
„Primavera“ će biti otvorena 1. marta, u 19,00 časova, koncertom čuvenog pijaniste Aleksandra Serdara iz Srbije, a tri dana nakon toga odvijaće se takmičenje u disciplinama: klavir, klavirski duo, violina, harmonika, flauta, gitara i solo pevanje.
– Velika je čast svima nama iz Udruženja da svojim radom obogatimo kulturni život u Gradu, ponudimo građanima atraktivne kulturne sadržaje i tako stavimo Bijeljinu na kulturnu mapu regiona – naveo je Pajić.
Umjetnički direktor festivala „Primavera“ Nataša Sobo, poručila je da misija „Muzičkih umjetnika Semberije“ nije samo promocija klasične muzike već i njegovanje najviših ljudskih vrijednosti.
– Udruženje čine profesori koji su se okupili oko iste ideje, a to je da se podigne svijest o muzici i umjetnosti na jedan veći nivo. Nastavili smo i sa master klasovima za učenike i profesore violine, klavira i harmonike, koje smo održavali u Muzičkoj školi „Stevan Stojanović Mokranjac“ u Bijeljini na kojima smo imali eminentne predavače – navela je Sobo.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.