December 11, 2018

Prof. Spahić: Imam sreću da sam Vlah čiji su preci prešli na islam. Sad bih ja morao mrziti Vlahe. Volim više Vlahe nego planinu Vlašić

Prof. Spahić: Imam sreću da sam Vlah čiji su preci prešli na islam. Sad bih ja morao mrziti Vlahe. Volim više Vlahe nego planinu Vlašić

Prof. Besim Spahić kaže da nema “n” od nauke u kakvom je stanju BiH, jer smo mi samo dio međunarodnog projekta.

Situacija u BiH danas je nikakva. Države nema. Narod nije narod, ma koliko bio u nekim entitetima, koliko god se zvao ovako ili onako. Država koja nema svoje ekonomije i cilja osim da prosi i čeka, ne može opstati. Hrvati čekaju da im pomognu braća iz Hrvatske, muslimani – Bošnjaci da će im pomoći islamske zemlje. Srbi opet misle da će nas braća Rusi usrećiti kao što su nas kroz cijelu povijest, odnosno istoriju usrećivali. Ekonomija to je trošenje i prodavanje duše, odnosno odricanje od autohtone autentičnosti. Na djelu je strankokratija, partiokratija kojoj nije stalo da država funkcioniše. Samo vlada borba za vlast. Pokrali su sve i vladaju tajkuni – oni koji su se obogatili ne svojim znanjem ne svojim imanjem, šparanjem i štednjom, nego privrženošću vladarima koje su smjenjivali i kojima su pomagali da dođu na vlast da bi se ogrebali, kazao jeprof. Besim Spahić u jednom ranijem intervjuu.

Kaže kako svi imaju svoju priču – Srbe zanima Kosovo, a o tome pojma nemaju, Hrvate hrvatske zemlje nekih pet država bijela, plava, crvena, a nigdje nijedne, a muslimane zanima samo turska historija i Evlija Čelebija.

“a muslimane je prvi čovjek Al Fatih zato što je donio islam, a drugi je Alija Izetbegović. Ne znaju da je Al Fatiha rodila kćerka nemanjićke dinastije, kćerka Lazara i Milice. Imam sreću, iako sam Besim Spahić, da sam Vlah čiji su preci prešli na islam. Sad bih ja morao mrzjeti Vlahe. Volim više Vlahe nego planinu Vlašić.”

/BUKA/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.