August 06, 2020

Proglašeno vanredno stanje u nekoliko naselja u Banjaluci

Proglašeno vanredno stanje u nekoliko naselja u Banjaluci

Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić proglasio je večeras vanredno stanje u naseljima uz vodotok Vrbanje i nizvodno od ušća ove rijeke u Vrbas.

Ova odluka znači da se noćas podiže kompletan sastav Civilne zaštite i sva raspoloživa tehnika kako bi se odbranile kritične tačke na vodotokovima.

Najveći pritisak očekuje se na području uz vodotoke u Česmi i Lazarevu.

Igor Radojicic@RadojicicIgorMr

Proglasio sam vanredno stanje na dijelu teritorije Grada, u mjesnim zajednicama oko tokova Vrbanje i nizvodno od usca Vrbanje u Vrbas : Vrbanja, Ada, Cesma, Lazarevo 1, Zaluzani, Prijecani. Odluka je preventivna jer je najavljen nastavak padavina i rast vodotoka.1511:27 PM – May 13, 2019Twitter Ads info and privacy17 people are talking about this

Prema podacima Štaba za vanredne situacije, do večeras nije poplavljeno nijedno domaćinstvo nad području grada, ali tokom noći se očekuje dalji porast vodostoja Vrbasa zbog čega je i donosena mjera o uvođenju vanrednog stanja.

Uži sastav gradskog Štaba na vanredne situacije večeras će na sjednici, zakazanoj za 23.30 časova, razmotriti trenutnu situaciju na ugroženim područjima i izdati naloge za postupanje kako bi se odbranila imovina i stanovništvo.

/mondo/


About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.