August 04, 2020

PROLOM BANJA Mineralna voda koja leči

PROLOM BANJA Mineralna voda koja leči

Prolom banja preporučuje se pacijentima sa nefrološkim i urološkim problemima

PROLOM banja bogata brojnim izvorima termomineralnih voda preporučuje se pacijentima koji boluju od bubrega i mokraćnih puteva.

Vode sa ovih izvorišta su visokoalkalne i sadrže veliki broj minerala u malim količinama. Zbog toga imaju izraženo diuretičko i bakteriostatno dejstvo. Njihov azotni, sulfidni i silicijumski sastav nema kontraindikacije za primenu ni kod zdravih osoba.

Ipak, ove vode najviše prijaju pacijentima koji boluju od hronične infekcije bubrega, mokraćnih puteva i prostate, kamena i peska u burezima, kao i onima koji se oporavljaju nakon operacije ovih organa.

Od izvora do izvora, temperatura vode varira od 19 do 34 stepena Celzijusa, tako da oboleli, osim pijenja vode, mogu i da se kupaju u svako doba godine.

Koristi se i mineralno blato, čije obloge mogu da pomognu pacijentima koji pate od ekcema, psorijaze, kao i varikoznog ulusa. Ovaj tretman uspešno ubrzava cirkulaciju, detoksikuje površni deo kože, a naročito pomaže kod hroničnih zapaljenskih procesa.

Program oporavka u Prolom banji prati se uz pomoć lekara, ultrazvučnom dijagnostikom i laboratorijskim analizama, dok se pomoću laserskih udarnih talasa razbijaju veće bubrežne kalkuloze.

S obzirom na to da teške operacije pacijente uglavnom čine slabije pokretnim uz stručan nadzor, osim osnovne uključuje se i elektro i kinezi terapija.

ČIR I KATAR CREVA

ZBOG jedinstvenog sastava voda u Prolom banji, njihova primena odgovara i pacijentima koji imaju oboljenja organa za varenje – hiperacidni gastritis, čir želuca i dvanaestopalačnog creva, katar creva, hronični zatvor, upalu žuči i žučnih puteva, kamen u žuči, kao i stanja posle operacija na organima za varenje.

Izvor: Novosti

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.