October 21, 2018

PROŠIRILI POSLOVANJE!??? U pogonima TE Gacko policija pronašla drogu vrijednu 7 miliona KM

PROŠIRILI POSLOVANJE!??? U pogonima TE Gacko policija pronašla drogu vrijednu 7 miliona KM

Samo dan nakon što su iz Ministarstva bezbjednosti BiH saopštili da je, po njihovom nalogu, u pogonima Termoelektrane Gacko uništeno više od 700 kilograma narkotika, ulične vrijednosti od sedam miliona maraka, policija Srpske je, saznaje ATV, u krugu Termoelektrane našla identičnu drogu, koja iz nekog razloga, nije uništena.

Tri najlonske kese su, kako saznaje ATV, pronađene kod kontejnera za otpad, u blizini blok komande i glavne radionice, a u njima su se nalazilli heroin, skank i kokain. Nije jasno kako je ova količina droge dospjela na to mjesto i zašto nije uništena. To bi sada trebalo da istraži okružno tužilaštvo u Trebinju, koje je, tvrde izvori ATV-a, već pokrenulo istragu.

Tužilac je, saznaje ATV, naložio da se odmah uradi vještačenje i uviđaj i da se izvaga pronađena droga, koja je, pod za sada misterioznim okolnostima, ostala neuništena.

Misteriozno je, i bez prisustva medija proteklo i uništavanje onih 700 kilograma droge, jer Ministarstvo bezbjednosti i SIPA, novinarima nisu poslali poziv da zabilježe uništavanje.

Tek je naknadno poslato saopštenje u kojem se navodi da je cilj spaljivanja narkotika, a najviše marihuane, amfetamina, heroina, kokaina i sintetičkih droga, bio da se suzbije i spriječi zloupotreba opojnih droga u BiH.

Za obezbjeđenje i prevoz droge je, kako se navodi, bila nadležna SIPA, uz podršku Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja MUP-a FBiH. U pogonima Termoelektrane Gacko, droga je spaljena 26. jula. Sporne kese, policija Srpske je, kako saznaje ATV pronašla 27. jula.

/srpskainfo/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.