Provalio u štalu i SILOVAO KOZU

Provalio u štalu i SILOVAO KOZU

Mještani Tuholja, sela desetak kilometara udaljenog od Kladnja, još su zatečeni i zgroženi neljudskim i monstruoznim činom koji se proteklog vikenda desio u ovom mjestu na obroncima Konjuha.

Za sada nepoznata osoba razvalila je vrata na štali Advije Mehmedović i bludničila nad jednom od njenih desetak koza!

Ekipa Avaza posjetila je juče porodicu Mehmedović, u kojoj još ne mogu vjerovati šta se dogodilo.

Pokazujući štalu u kojoj je smještena stoka, Advija govori da novcem od uzgoja koza i ovaca te radom na nadnicu prehranjuje nezaposlenog sina i sebe.

– Kada sam došla do štale, primijetila sam da su vrata razvaljena. Ušla sam i vidjela da su pregrade razbacane. Koze su se uznemirile, počele skakati i odmah sam znala da nešto nije u redu. Potom sam ugledala kačket, upaljač i neku smjesu nalik biberu. Pogledam jednu od koza, vidim da je sva otekla i shvatila sam odmah šta joj je urađeno, ne znam kako, ali nečim je morao povrijediti jadnu životinju – govori Advija.

Odmah je obavijestila policiju, koja je izašla na lice mjesta i obavila uviđaj.

Obavljen pregled

– Namjeravala sam skupljati novac kako bih kupila i kravu, ali nakon svega ovoga, od toga ću odustati – rekla je Mehmedović, uz molbu nadležnima da ovaj slučaj što prije riješe.

Pozvani su i veterinari iz Kladnja, koji su pregledali nesrećnu životinju i potvrdili sumnju da je zlostavljana, odnosno silovana.

Obaviješten tužilac

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona potvrdili su za „Avaz“ da im je ovaj slučaj prijavljen u nedjelju, 1. aprila. Obavljen je uviđaj, a o svemu je obaviješteno i Tužilaštvo Tuzlanskog kantona.

/AVAZ/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.