October 20, 2018

Provokacija: Glumac umalo napustio studio

Provokacija: Glumac umalo napustio studio

Glumac Rade Šerbedžija, čiju zabranu nastupa u Zagrebu ovih dana traže hrvatski branitelji, umalo nije napustio studio regionalne N1 TV u Zagrebu, nakon što je voditelj konstatovao da se to možda ne bi dogodilo da imaju priliku da čuju njegov odgovor na pitanje ko je u proteklom ratu bio agresor, a ko žrtva.

“Hoćete li vi mene ostaviti na miru, čovječe, ne želim o tom stvarima da govorim! Da se sad dignem iz studija? Rekao sam već – to nije istina što su citirali žutu štampu, ja takve stvari nisam rekao! Ja zato imam neugodnosti u zemlji u kojoj živim i gradu u kojem radim, ne želim da budem tako obilježen i lažno napadan. Imate li neko drugo pitanje”, zapitao je Šerbedžija, što možete pogledati OVDJE.

Prethodno Šerbedžija je upitan da proširi i pojasni svoju izjavu da “treba biti svjestan, da sve to što se radilo u ime srpstva, hrvatstva, muslimanstva i ostalih “izama” i nacionalizama, sve su činili pojedinci, jedan mali dio ljudi“.

Zašto našim odnosima i danas u najvećoj mjeri dominiraju teme iz te toliko ružne prošlosti, glasilo je pitanje.

“Ja sam toliko ranjen raznim stvarima, ne samo ovim posljednjim, nego zbog mnogih stvari koje sam govorio ovim narodima – a to je uvijek bilo protiv rata. Bez obzira na političke i nacionalne razlike ljudi. Zato ne želim o tome više da pričam”, rekao je Šerbedžija.

Osim hrvatskih branitelja, koji su tražili zabranu nastupa Šerbedžije u Zagrebu, proslavljenog glumca je prozvao i ministar Toma Medved koji je stao u odbranu branitelja rekavši:

“Ministarstvo hrvatskih branitelja ima obavezu čuvanja vrijednosti pravnog, legitimnog, obrambenog i oslobodilačkog Domovinskog rata na ponos hrvatskih branitelja, ratnih stradalnika i svih građana Republike Hrvatske”.

Šerbedžija je od Medveda tražio izvinjenje, koje, međutim, do danas nije dobio.

Proslavljeni glumac, koji živi u Hrvatskoj, po ocu je Srbin. Njegov otac živi u Beogradu i ima 104 godina.

Izvor: Agencije
Foto: N1

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.