October 21, 2018

Prvi festival za djecu Čupava bajka u Bijeljini

Prvi festival za djecu Čupava bajka u Bijeljini

Prve večeri na festivalu “Čupava bajka”, koji se u Bijeljini održava prvi put, najmlađoj publici predstavili su se glumci beogradske Agencije “Scena” predstavom “Uspavana lepotica”.

Organizator ove pozorišne smotre koja traje do 5. oktobra je bijeljinski Centar za kulturu “Semberija”, a selektor festivala Gavrilo Jovanović istakao je da je Bijeljina na ovaj način dobila prvi festival posvećen najmlađima.

– U Bijeljini imamo više manifestacija. Među njima su i “Dani komedije” koji su posvećeni nešto starijoj publici u gradu, Festival srednjoškolaca – učenicima, tako da smo došli na ideju da organizujemo i manifestaciju za naše najmlađe sugrađane – rekao je Jovanović.

A mališani su zaista uživali gledajući “Uspavanu lepoticu” u kojoj igra u poznata beogradska glumica Sonja Knežević.

Ona u Bijeljinu, kako kaže, dolazi rado.

– Volim da radim sa decom još od studentskih dana. Moj prvi angažman je bio u pozorištu “Boško Buha”. Kada radite sa najmlađima, morate da se posvetite tom poslu jer su oni vrlo predana publika – istakla je glumica.

Lik Vuleta, dječaka iz okoline dvora, tumači Mihajlo Jovanović.

– Mi u predstavi nemamo čuvenog princa, ja imam ulogu tog dečka iz okoline dvora. Meni je zaista uživanje igrati za najmlađe i svi veoma volimo ovu predstavu – naveo je on.

Večeras bi pred najmlađima trebalo da se predstave glumci domaćini iz Bijeljine, pozorištance “Maslačak” komadom “Kafina cura fina”.

Posljednjeg festivalskog dana publika će moći da pogleda predstavu “Pustolovine Boleta Komete” u izvođenju “Nevid” teatra iz Banjaluke.

Izvor: Glas Srpske

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.