September 26, 2018

Radnik će igrati kvalifikacije za Ligu Evrope u Banjaluci

Radnik će igrati kvalifikacije za Ligu Evrope u Banjaluci

Kako smo već ranije javili Radnik će 20.juna na žrijebu za Ligu Evrope dobiti prvog protivnika za prvo predkolo ovog renomiranog takmičenja.

Utakmice će se igrati već krajem mjeseca, tačnije 30.juna.

Iako je poznato da je Radnik radnik tokom ovog mjeseca dobio UEFA licencu još uvijek ni u kvalifikacijama neće moći igrati na svom stadionu.

Od ranije je poznato da će se igrati u tom slučaju u Banja Luci.

Kako prenose agencije iz FS BIH,gospodin Džemidžić  češ odsjeka za licenciranja je pojasnio:

“Evidentan je napredak u samom pristupu procesa licenciranja. To se vidjelo u prvom stepenu licenciranja netom završene sezone kada je osam klubova iz Premijer lige BiH ispunilo uslove i dobilo licencu za nastup u UEFA takmičenjima. Dakle, tu je vidan napredak u ozbiljnosti i radu u klubovima”, kazao je Džemidžić, naglasivši:

“Najbolji primjer je bijeljinski Radnik. Oni su ostvarili svjetlosni napredak. Išli su igrati van svog grada da bi sredili teren na stadionu u Bijeljini koji je danas vrhunski. Predsjednik kluba Mladen Krstajić je uveo njemačku disciplinu i u skromnim mogućnostima ekipa iz Bijeljine konstantno napreduje, sređuju stvar po stvar i puno toga su napravili. Vjerujem da će poslije osvajanja Kupa BiH napraviti još više u narednim mjesecima, ali i da će našu zemlju dostojno prezentovati u Evropi”.

“Naši stadioni od sezone 2017/18 neće se razlikovati od ovih u susjedstvu. To govorim jer ćemo postrožiti kriterije prema uputstvima UEFA-e. Svaka od 12 ekipa koja bude igrala u Premijer ligi BiH od sezone 2017/18 domaće utakmice morat će igrati na stadionu koji ima reflektore, video-nadzor, uređene VIP lože, prostor za hendikepirane osobe… Igraće se samo tamo gdje postoje takvi, optimalni uslovi. Vjerujte, urađeno je mnogo toga i to je evidentno osvrtom na minule godine. Naravno, ko želi da vidi. Izvršni odbor N/FS BiH, predvođen predsjednikom Evledinom Begićem, sa administracijom Saveza, trudi se unaprijediti svaki segment u procesu licenciranja, pri tome vodeći računa i o klubovima”, istakao je Džemidžić.

Izvor: agencije

Foto: Miroslav Marković

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.