August 14, 2020

Radnike optužuje za požar na benzinskoj pumpi!

Radnike optužuje za požar na benzinskoj pumpi!

Ko je izazvao paljevinu na “Slavuljica petrolu” u centru Dervente, i zašto? Vlasnik tvrdi da nije bilo pljačke i da su ga zaposleni potkradali. Pričinjena šteta od oko dva miliona maraka

POŽAR na benzinskoj pumpi “Slavuljica petrol” u centru Dervente podmetnuli su radnici kako bi prikrili da su napravili manjak i proneverili oko 200.000 maraka, tvrdi za “Novosti” vlasnik pumpe Milorad Slavuljica.

Požar je buknuo u utorak oko 3.30 i pumpa je u potpunosti izgorela, ali srećom vatra nije zahvatila rezervoare s gorivom, čime je izbegnuta eksplozija, koja bi verovatno imala katastrofalne posledice po Derventu. Požar su lokalizovali pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Derventa koji su se više od dva sata borili s plamenom.

Nakon požara po gradu je kružila priča, koju je i vlasnik prihvatio, da su pumpu nakon pljačke zapalili maskirani razbojnici. Međutim, u PU Doboj nisu mogli da potvrde da li je zaista bilo pljačke, uzimajući tu informaciju s rezervom. Tvrdilo se da su razbojnici radnika pumpe zatvorili u toalet i ostavili ga da izgori, ali je sam uspeo da se spasi, što je ponovio i u policiji.

Milorad Slavuljica kaže da mu je požarom pričinjena šteta od oko dva miliona maraka, i za sve optužuje poslovođu i još trojicu radnika.

– Nije bilo nikakve pljačke, niti su bilo kakve pare ukradene. Celu tu priču montirala je nekolicina mojih radnika, da bi prikrili manjak i onemogućili da se uradi inventura – tvrdi Slavuljica.

On kaže da je sumnjao da ga radnici potkradaju. Utvrdio je da na zalihama imaju robe za oko 370.000 KM što mu je, kako kaže, bilo sumnjivo i veruje da je poslovođa u centralu firme slao lažne izveštaje.

– Počeo sam da ih obilazim i jedno veče zateknem radnika s nekim sumnjivim društvom u kancelariji kako sede i piju. Poslovođi sam u subotu naveče rekao da mi sačini inventuru, a eto već posle dva dana su namontirali požar, verovatno misleći da se tako ništa neće moći dokazati – priča Slavuljica.

On kaže da su i protivpožarni inspektori tokom uviđaja otkrili i neizgoreli benzin koji je bio posut po pumpi.

– Podigli su ploču i pod njom nađu benzin koji nije izgoreo. Tačno je utvrđeno gde su sve polili benzin, čak i po računaru i serveru, da bi izgoreli i zapisi s nadzornih kamera. Onda su osmislili priču o pljački i razbojniku koji je radnika zatvorio u toalet. Kako je onda izašao? – pita se Slavuljica.

Pumpa u centru Dervente / Foto O. Matavulj

On kaže da bi cela priča delovala što uverljivije radnici su pored pumpe namontirali starog “golfa 2” da izgori, kako bi prikazali da su i oni oštećeni.

– Grdno su se prevarili jer u centrali imamo podatke kojima možemo dokazati. Procenjujemo da je manjak oko 200.000 KM – rekao je Slavuljica.

/novosti/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.