Decembar 05, 2019

Realizacija održivih razvojnih ciljeva kroz partnerstvo Bijeljina – Langenhagen

Realizacija održivih razvojnih ciljeva kroz partnerstvo Bijeljina – Langenhagen

Grad Bijeljina kao jedina lokalna zajednica iz Republike Srpske učestvuje u programu njemačkog Ministarstva privrede i ekonomskih odnosa pod nazivom „Partnerstvo održivog razvoja jedinica lokalnih samouprava“. Navedeni program uključuje odabrane lokalne zajednice iz Srbije, Albanije i Bosne i Hercegovine, koje imaju partnerske gradove u Saveznoj republici Njemačkoj i fokusiran je na pružanje podrške partnerstvima jedinica lokalne samouprave u cilju podsticanja na zajednički rad na implementaciji ciljeva održivog razvoja (EU Agenda 2030) i unapređenja strateškog razvoja partnerstva.

Tokom nedavnog boravka u Langenhagenu, projektni timovi iz Bijeljine i Langenhagena su pripremili Strategiju razvoja partnerstva i zajednički Akcioni plan u okviru konkretnog projekta koji će biti realizovan u oba grada, a tiče se socijalne inkluzije. Članovi projektnog tima Grada Bijeljina su, takođe, istakli da su bila dragocjena i iskustva Grada Langenhagena iz oblasti energetske efikasnosti koja su im ovom prilikom predstavili njemački partneri.
U skladu sa EU Agendom 2030, iz koje je proizašla Reformska agenda BiH o procesu pristupanja EU, Grad Bijeljina je formirao Partnerstvo na nivou Grada koje uključuje tri sektorske grupe, koje će biti aktivno uključene u strateško planiranje i procese donošenja odluka na nivou Grada.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.