Septembar 21, 2020

Rezultati DNK-a analiza nisu stigli u tužilaštvo

Rezultati DNK-a analiza nisu stigli u tužilaštvo

Inspektori i dalje tragaju za dokazima koji bi ih odveli do osumnjičenog za ubistvo pevačice Jelene Marjanović (33). Podsećamo, nesrećna žena ubijena je pre više od dve nedelje u borčanskom naselju Crvenka nadomak Beograda.

U nezvaničnom razgovoru sa nadležnima, koji rade na slučaju saznajemo da policija danonoćno radi na rasvetljavanju ovog zločina, proveravajući svaki i najmanji trag i indiciju. U istragu je uključeno skoro celo beogradsko Treće odeljenje, koje se bavi rešavanjem ubistava.

Iako su internet portali juče objavili da je DNK analiza pramena kose ubijene pevačice pokazala da nema novih tragova, u MUP-u i beogradskom Višem javnom tužilaštvu ovu informaciju nisu mogli da nam potvrde. U tužilaštvu nam je samo kratko nezvanično rečeno – ništa još nije stiglo.

Juče je navodno u blizini mesta gde je nađeno telo Marjanovićeve pronađena i sportska torbica. Nije poznato da li je reč o novom tragu zločina, odnosno da li je pripadala pevačici ili možda osumnjičenom.

Jedna od zvezda „Granda” nestala je 2. aprila ove godine, oko 16 časova, kada je otišla na trčanje duž nasipa u Crvenki. Njeno telo pronađeno je 3. aprila u šipražju ispod nasipa, na oko kilometar od rampe odakle je krenula u džoging. Njen suprug Zoran Marjanović zadržan je dva dana u pritvoru po nalogu tužilaštva zbog njegovih izjava koje su policiji bile nelogične i kontradiktorne. On je i dva puta poligrafski testiran, ali rezultati oba ova testa su ostali nejasni. Iz pritvora je pušten, jer nije bilo zakonskog osnova za njegovo zadržavanje.

Inspektori su saslušali celu porodicu Marjanović, a pojedini su i poligrafski testirani. Osim spekulacija da neki od njih nisu „prošli” detektor laži, drugih informacija o njihovim ispitivanjima u policiji nije bilo. Forenzičari su protekle nedelje iz njihove porodične kuće izneli stvari, među kojima i tepih, garderobu i odeću. Obdukcija je, prema nezvaničnim informacijama, pokazala da je pevačica ubijena sa više udaraca tupim predmetom po glavi, najverovatnije drvenim. Takođe, pretpostavlja se de je ubicu poznavala jer se nije opirala, na šta ukazuje činjenica da ispod njenih noktiju nisu nađeni tragovi borbe.

Izvor: Politika

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.