Decembar 15, 2019

Sada je momenat za jeftino letovanje

Sada je momenat za jeftino letovanje

Većina uplaćuje aranžmane na egejskoj ili jonskoj obali u Grčkoj, a ko porani, ove sezone može da dobije dva odmora po ceni jednog

Aranžmani za more trenutno su na popustu, a izbor smeštaja svih kategorija – najveći. Može da se plaća na rate do decembra, a do kraja januara na snazi su veliki popusti

KO rano rani – dva puta letuje! Povoljne cene, plaćanje u ratama do kraja godine i mnogobrojni popusti prednosti su uplate odmora do kraja januara. I, što je najvažnije, sada mogu da se biraju vreme polaska i smeštaj. Dakle, rani buking ili rezervisanje letovanja tokom zime ima bezbroj prednosti i gotovo nijednu manu.

Mnogi penzioneri su uvideli prednosti ranih rezervacija. Odmor na Halkidikiju ili u Kateriniju u maju može da se uplati po ceni već od 39 evra, a na ovom poluostrvu sunce tada već sija i sezona počinje 1. maja.

– Predsezonu i postsezonu uglavnom uplate najstariji sugrađani – kaže Maja Mitić iz “Argusa”. – Recimo, to su godišta od 1942. do 1950. godine, i oni veoma dobro znaju šta žele. Već sada rezervišu odmor za septembar i povezuju po dve smene. Uglavnom letuju bračni parovi ili prijateljice. Većina putnika već godinama letuje s nama. Često imamo slučaj da zajedno putuju četiri prijateljice i da traže dva povezana studija kako bi se tamo družile. Vreme provode opušteno, ujutru posle doručka idu u šetnju, onda nešto skuvaju, odu do plaže, popiju kafu, druže se, a cene nisu mnogo veće od onih u Srbiji.

Mnogi penzioneri vole da na more ponesu hranu na koju su navikli. Zbog toga nose po dva kofera, pa u “Argusu” u šali kažu da se na svakom trećem koferu pokida ručka. Dok su u Grčkoj, ponekad odu u riblji restoran, a pre polaska kući kupe maslinovo ulje, na Tasosu med, začine, pravu fetu i maslinke.

Omiljena odredišta turista u trećem dobu su najbliža mesta u Grčkoj, poput Paralije i Olimpik Biča. Međutim, poslednjih godina je sve popularnija Lefkada, jer je na ovom egzotičnom jonskom ostrvu rajskih plaža kupanje moguće već sredinom proleća.

– Pošto ima mnogo prelepih staza i šetališta kraj mora, najstariji turisti obožavaju ovo ostrvo – kaže Ljubiša Nešovanović iz “Robinzona”. – Imamo i specijalnu ponudu za penzionere za polazak 28. maja, paket-aranžman – boravak u vilama A kategorije i prevoz – košta 79 evra. Penzioneri su mudri, jer sada uplate letovanje i onda plaćaju čekovima do 15. decembra, pa novac koji daju za putovanje i ne osete.

U turističkim agencijama kažu da je prodaja aranžmana za Grčku bolja nego prošle godine u ovo vreme i da su mnogi među turistima upravo penzioneri.

BESPLATNO!ODMOR za 29 evra u Asprovalti traje 13 dana (11 noći), a polazak je 31. maja. Letovanje može da bude i gratis – za polazak 21. maja. Tačnije, smeštaj je gratis, treba da se plati samo autobuski prevoz koji košta 60 evra. U “Viva travelu” kažu da su za prve polaske najzainteresovaniji upravo penzioneri, a da je atmosfera u autobusu s najstarijim sugrađanima i najveselija.

Izvor: Novosti

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.