October 16, 2018

Samo dva sastojka potrebna su vam da napravite napitak koji će vas za tren oporaviti od PRAZNIČNE TRPEZE

Samo dva sastojka potrebna su vam da napravite napitak koji će vas za tren oporaviti od PRAZNIČNE TRPEZE

Višak kiseline u organizmu (ima je najviše u mesu, alkoholu, šećeru) štetno utiče na kosti, hrskavicu i kožu. Iako je kiseo, limun je bazna namirnica, pa neutrališe kiselinu u želucu i pomaže varenje, što je posebno korisno ovih dana kada je na stolu bogata praznična trpeza.

Da biste vratili organizam u ravnotežu, pre jela popijte čašu vode u koju ste nacedili limun

Ovo, međutim, nije jedino blagotvorno dejstvo jednostavnog napitka.

Probajte da ujutru popijete čašu vode sa limunom, i videćete koliko ćete više energije imati. Ponekad je i sam miris limuna dovoljan da nas razbudi. Pored toga, limun pomaže u lečenju anksioznosti i depresije.

Velika čaša vode sa limunovim sokom neće samo očistiti organizam od svih toksina koji su se možda nakupili u toku noći, već će vam pomoći i da održite organizam optimalno hidriranim. Svaka čaša vode u toku dana je plavi melem za vaš organizam, a pogotovu ako je obogaćena dragocenim limunovim sokom.

Kada vas na sredini dana spopadne umor, pomoći će vam da prebrodite krizu. Limun je bogat vitaminom C, pa štiti od prehlade, ali takođe olakšava ozdravljenje.

Deluje protiv upala, štiti krvne sudove i smanjuje opasnost od infarkta. Limun se tradicionalno koristi kao lek kod ljudi koji imaju problema sa varenjem. Limunov sok pročišćuje i stimuliše jetru, ali takođe i potpomaže proizvodnju hlorovodonične kiseline u želucu, koja vari hranu, i time ubrzava varenje.

(focus.de/blic)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.