Samotraki, golotinja je stvar prirode, a ne mode

Samotraki, golotinja je stvar prirode, a ne mode

Ako postoji raj, onda je to Samotraki. Idealan je za kraća letovanja, a njegova blizina kopnu i severnom delu Grčke za vozače.

Ostrvo se nalazi preko puta Aleksandropolisa, a dok mu prilazite videćete zelenu šumu i planinu Saos kako se uzdiže pred vama misteriozno, ostavljajući utisak da se nalazite u nekom američkom trileru.

Brzo ćete stići u luku Kamariotisas, a ako želite da iskusite prave čari ovog ostrva, onda ćete nastaviti pravo u kamp, ne u hotel.

Na Samotrakiju vam nikada neće biti dosadno. Ostrvo je veliko, a osim mora, ima i planinu i bezbroj vodopada koji se niz nju spuštaju tako praveći prirodne bazene usred šume. Ako se nađete na ovom ostrvu, svakodnevno istraživanje je obavezno – penjanje na litice, kupanje u moru i jezerima, spavanje u stenama i celodnevna šetnja

Samotraki je zapravo i najpoznatiji po svojim prirodnim bazenima koji su se odomaćili u ogromnim stenama koje izgledaju kao da su upravo za taj bazen i dizajnirane. U tim bazenima se možete izležavati ceo dan, čitati knjigu, skakati, opušteno plivati, slušati muziku, pa čak i kuvati. Kao da je to vaše privatno dvorište.

Takvu opuštenost priroda budi i u vašem telu, pa su tako na Samotrakiju gotovo svi kamperi goli – i u tome nema ničeg čudnog.

Večeri su rezervisane za džez ili rege, a na nekim mestima i hip-hop i latino žurke.

Boravak na Samotrakiju izaziva osećaj euforije, a zanimljivo je da mnogi ni ne stignu da obiđu sve plaže koje ostrvo nudi. Prirodni bazeni i prirodnjački život u šumi nekako se čine kao bolji izbor.

Ostrvo ima svoj grad, podjednako jedinstven, koji se nalazi s druge strane planine. Stanovnici izuzetno poštuju prirodnu lepotu mesta, pa se čini da su imajući to u vidu i gradili kuće i prodavnice. U gradu obavezno probajte sveže slatkiše, marmelade, domaću limunadu i izvrsnu domaću kafu, a sve to po neverovatno niskim cenama za jedno grčko ostrvo.

Kako iz Srbije?

Aleksandropolis je od Beograda udaljen 804 kilometra, tačnije oko 10 sati vožnje. Trajektom od Aleksandropolisa do Samotrakija ima dva i po sata.

/b92/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.