October 20, 2018

ŠAMPIONI SVETA!!! Srbi razbili Amerikance i uzeli svetsku basketašku krunu!

ŠAMPIONI SVETA!!! Srbi razbili Amerikance i uzeli svetsku basketašku krunu!

Najbolji basket na planeti igra se u Srbiji!

Srbija je šampion sveta u basketu 3×3! Naši košarkaši nisu mogli protiv Amerikanaca u finalu Olimpijskih igara prethodnog leta, ali zato su ih njihove kolege u sve popularnijoj igru osvetili!

Srbija – SAD 21:16!

Za one koji nisu pratili Svetsko prvenstvo igra se u kineskom Guangdžouu, a naš tim je ranije danas u polufinalu, posle velike borbe, savladao selekciju Španije 17:13. Pre toga, Srbija je lako izašla na kraj sa Holanđanima – 22:10. Prethodnih dana u grupnoj fazi savladali smo Italiju 16:13, Novi Zeland 20:17, do danas vladajućeg šampiona Katar21:16 i Rusiju 21:14. Srpska ekipa koju čine Dušan Domović-Bulut, Ðorđe Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić do titule je, dakle, stigla bez poraza, sa ukupno sedam pobeda.

U finalu se vodila velika borba, ekipe su se smenjivale u vođstvu, no nijedna nije stekla osetniju prednost. Jedan od ključnih momenata dogodio se pri rezultatu 13:13, kada jeDomović-Bulut pogodio šut za dva poena. Naši su tada poleteli, “prodali” Amerima dva sjajne basketaške fore i stigli do velikih 17:13. Rival je uspeo da se vrati, smanjio na tri razlike (19:16), a onda je ponovo proradila “praćka” Buluta, šut za dva i kraj!

Izvor: Mozzart sport

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.