October 17, 2018

Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje do ponedjeljka

Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje do ponedjeljka

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Poslije podne ili u večernjim satima umjeren porast naoblake u Bosni može usloviti lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjere zapadni i jugozapadni. Poslije podne vjetar u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 23 do 30 °C. 

Sutra u Hercegovini i na zapadu Bosne vedro. U ostatku Bosne jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Poslije podne u Hercegovini i na zapadu Bosne vjetar u skretanju na jugozapadni. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 20 do 26, na jugu od 25 do 30 °C.

U subotu sunčano. Poslije podne i u večernjim satima u Bosni porast naoblake praćen pljuskovima i grmljavinom. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne lokalno je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme. Jutarnje temperature od 8 do 14, na jugu od 14 do 19, a dnevne od 25 do 30 °C.

U nedjelju sunčano. Poslije podne u Bosni umjeren porast naoblake može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 14 do 19, a dnevne od 25 do 30 °C.

U ponedjeljak sunčano. Poslije podne ili večernjim satima na sjeveru i sjeveroistoku Bosne umjeren porast naoblake može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 14 do 19, a dnevne od 23 do 29 °C.
/Buka/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.