September 21, 2018

SELE U UGLJEVIK: U Zvijezdi 09 kuju plan u slučaju ulaska u elitu

SELE  U UGLJEVIK: U Zvijezdi 09 kuju plan u slučaju ulaska u elitu

Iako ih od šampionskog pehara Prve lige Republike Srpske dijeli još šest kola, u Fudbalskom klubu Zvijezda 09 iz Stanišića, nadomak Bijeljine, već sada imaju velike planove za narednu sezonu u BH telekom Premijer ligi BiH.

 U planu je rekonstrukcija gotovo čitavog tima, pa se već sada pravi okvirna lista pojačanja na kojoj bi trebalo da se nađe najmanje sedam provjerenih i iskusnih igrača. Imena su većinom iz BiH i regiona, ali ako se ukaže prilika – i iz ostalih zemalja.

“Mi smo, naravno, već pravili neke analize. Ekipa koju trenutno imamo znamo da ne može odgovoriti izazovima u BH telekom Premijer ligi. Iako smo pokazali određeni kvalitet i plasmanom u polufinale Kupa BiH, svjesni smo ipak da su izmjene neminovne i stručni štab s Upravom razgovara o pojačanjima. Treba nam vjerovatno sedam iskusnih i kvalitetnih fudbalera. Pravilnik kaže da nemamo pravo na više od četiri stranca, ali sam siguran da ćemo naći pravo rješenje. Fokusiraćemo se na BiH, region, ali što da ne i šire ako bude prilike”, istakao je Maksim Nikolić, sekretar Zvijezde 09.

S obzirom na nova pravila koja će stupiti na snagu od naredne sezone da svaki klub u bh. eliti mora igrati na stadionu koji ima reflektor, Zvijezda 09 neće nastupati u Stanišićima. Šest kola prije kraja sezone Zvijezda je trenutno prva na tabeli Lige za prvaka RS sa 63 boda, dok prvi pratilac Rudar Prijedor ima 56.

“Mi smo uvjereni da prednost možemo sačuvati do kraja i zato već sada polako pravimo planove. Što se tiče stadiona, ukoliko izborimo elitu preselićemo u Ugljevik. Riječ je o stadionu koji je u našem vlasništvu, na kojem su stvoreni svi infrastrukturni preduslovi za postavljanje reflektora i očekujemo da taj posao bude završen uskoro. Kapacitet je oko 5.000 mjesta”, pojasnio je Nikolić.

Osim igračkih i infrastrukturnih promjena, svakako će biti potrebne i one finansijske. Trenutni budžet od oko 250.000 KM teško može odgovoriti zahtjevima nastupa u elitnom društvu.

“To je budžet koji je dovoljan zasad. Sve obaveze na vrijeme izvršavamo i nema nikakvih kašnjenja. Ako sve bude teklo po planu moguće je i povećanje budžeta, a sve naravno s ciljem da u BHT Premijer ligi ne budemo samo prolaznici. Nama je cilj ulazak i ostanak u najjačem društvu, a ne epizodna uloga kako bismo vidjeli kako je to među najboljima i vratiti se nazad”, tvrdi Nikolić.

Pregovori o daljem angažmanu aktuelnog stručnog štaba na čelu sa Pantelićem vodiće se tek nakon završetka sezone. Zvijezdu do kraja sezone očekuju utakmice – dvomeč sa Tekstilcem, te po jedan meč sa Slavijom, Podrinjem, Rudarom i Drinom.

/nezavisne/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.