October 21, 2018

Semberac rekordno “naduvao”

Semberac rekordno “naduvao”

Više od 1.000 vozača uhapšeno je od januara ove godine u Republici Srpskoj zbog vožnje u pijanom stanju, a rekorder u neslavnom takmičenju „pijanica za volanom“ je vozač iz Bijeljine sa 3,99 promila alkohola u krvi.

Prema zvaničnim podacima MUP Republike Srpske, neslavno drugo mesto pripalo je vozaču iz Istočnog Sarajeva, koji je „naduvao“ 3,8 promila, dok je treće mesto zauzeo nesavesni vozač iz Gradiške, koji  je vozio sa 3,76 promila alkohola u krvi.

„Šampion“ Banjaluke imao je 3,62 promila, Doboja – 3,44, Foče – 3,34, Prijedora – 3,30 promila, Zvornika – 3,12, Mrkonjić Grada – 3,04, dok je prvo mesto u Trebinju kada je u pitanju vožnja pod uticajem alkohola zauzeo vozač kojem je izmereno 2,97 promila.

U kojoj meri alkohol utiče na sposobnost upravljanja vozilom gotovo svakog dana javnost može videti čitajući rubrike crne hronike.

Najsvežiji primer je hapšenje Aleksandre K. (23) iz Banjaluke, koja je „pasatom“ uznemirila meštane naselja Mišin Han, a nakon što je uhapšena udarila je policajca. Aleksandri K. je nakon svega izmereno 2,9 promila alkohola u krvi, prenosi Srpskainfo.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.