Semberija dobija sistem za navodnjavanje

Semberija dobija sistem za navodnjavanje

U Donjem Crnjelovu je danas počela izgradnja sistema za navodnjavanje koji će pokriti 511 hektara obradive površine, što je prva faza šireg projekta navodnjavanja Semberije, kojim se planira obuhvatanje 11.000 hektara zemljišta.

U okviru ovog projekta biće izgrađen vodozahvat sa pumpnom stanicom na kanalu „Stara Dašnica“, glavni distributivni cjevovodi sa pratećim objektima, u dužini od 25,5 kilometara, elektro-instalacija sa nadzorno-upravljačim sistemom, kao i trafostanica sa dovodnim dalekovodom.

– Danas počinje izgradnja sistema za navodnjavanje koji će pokriti prvih 511 hektara plodnog zemljišta. Nakon sprovedenih analiza utvrđeno je gdje je sistem za navodnjavanje u Semberiji najpotrebniji, gdje je poljoprivredna proizvodnja najintenzivnija i na osnovu toga je napravljen raspored realizacije ovog projekta. Ovim sistemom biće obezbijeđen dovoljno jak pritisak vode za navodnjavanje njiva, a na taj način zaštitićemo naše poljoprivredne proizvođače od suše, istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Vrijednost ovog projekta iznosi 3.800.000 KM, od čega je Grad Bijeljina obezbijedio 600.000 KM, a ostatak sredstava Vlada Republike Srpske, putem Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata.


About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.