Semberija predložila Miću Mićića za predsednika Srpske demokratske stranke

Semberija predložila Miću Mićića za predsednika Srpske demokratske stranke

U Bijeljini je u ponedeljak veče održana proširena sednica Gradskog odbora Srpske demokratske stranke sa predsednicima Mesnih odbora SDS u Semberiji. 

Na sednici se raspravljalo o aktuelnim temama vezanim za Gradski odbor u Bijeljini kao i o akuelnoj političkoj situaciji u RS, ali i o unutarstranačkim izborima u SDS, odnosno kandidatu za predsednika stranke.

Svi prisutni članovi Gradskog odbora SDS i predsednici mesnih odbora SDS Bijeljina jednoglasno su, u ponedeljak veče, usvojili zaključak da Mićo Mićić bude kandidat bijeljinskog SDS za predsednika stranke na nivou RS.

Zamenik predsednika SDS u Bijeljini Predrag Jović je istakao da je Gradski odbor SDS-a Bijeljina godinama najuspešniji gradski odbor SDS, kao i da Mićić i te kako zaslužuje kandidaturu za prvog čoveka SDS Republike Srpske.

– Zajedno sa sugrađanima i privrednicima uspeli smo da od Bijeljine stvorimo napredan regionalni privredni centar, napravljen je Univerzitet, realizovani mnogobrojni kapitalni projekti, uključujući i istorijski projekat izgradnje kanalizacije, evidentan je konstantan priliv i povećanje stanovnika u Bijeljini, kao i broja zaposlenih. Bijeljina je grad koji je najviše napredovao u Republici Srpskoj a posebno je to izraženo u proteklih 15 godina otkako je na čelu grada Mićo Mićić. Zato smatramo da je on najbolji mogući kandidat za predsednika SDS, jer je Mićo Mićić čovjek koji nikada nije izgubio na izborima i koji uživa poštovanje naroda ne samo Bijeljine i Semberije, nego i građana Srpske, od Trebinja preko Romanije do Novog Grada – ocenio je Jović.

Jović je dodao i da je Gradski odbor SDS Bijeljina svestan opasnosti daljih podela u stranci.

Foto V. Mitrić

– Svesni smo da na čelo stranke mora doći pobednik i čovek koji će ujediniti stranku, privući nove ljude i vratiti značaj stranci koja je stvorila Srpsku. Gradski odbor SDS je svestan i prljave kampanje koju trenutno zlonamerni pojedinci pokušavaju da vode protiv Mićića i Gradskog odbora umanjujući značaj SDS Bijelina ali im to neće uspeti – poručio je Jović.

Predsednik Gradskog odbora SDS Bijeljina Mićo Mićić je, nakon usvajanja predloga, o njegovoj kandidaturi za prvog čoveka SDS ocenio da je stanje u kome se stranka nalazi veoma ozbiljno i teško, ali da i dalje veruje da je za stranku najbolje da ima samo jednog kandidata za predsednika. 

Foto V. Mitrić

– Spreman sam da, zajedno sa Gradskim odborom Bijeljina, radim na jedinstvu stranke i da podržim kandidata koji će dobiti podršku za novu viziju pobedničkog SDS i koji će dobiti podršku za program rada čiji je prvi cilj obnova i razvoj Republike Srpske i SDS, a ne podele koje vode daljem urušavanju ugleda i snage stranke. Republici Srpskoj je potreban snažan i odgovoran SDS, kao najsnažniji korektiv i alternativa postojećoj vlasti, koji će, zahvaljujući tome, ubedljivo pobediti na lokalnim izborima 2020, a 2022. godine preuzeti odgovornost za oporavak i razvoj Srpske – bio je jasan Mićić.

/novosti/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.